• 瀏覽: 13,732
  • 回覆: 129
  • 追帖: 4
依家D公司連面對面同你講你吾適合都費事,仲要人地放左工之後隔左幾個鐘先whatsapp黎話你吾啱佢公司,好彩我無放野係公司姐,如果吾係又要我晒車錢返去拎,呢D公司真係不知所謂!

熱賣及精選
引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

依家D公司連面對面同你講你吾適合都費事,仲要人地放左工之後隔左幾個鐘先whatsapp黎話你吾啱佢公司,好彩我無放野係公司姐,如果吾係又要我晒車錢返去拎,呢D公司真係不知所謂!
我在兩個月內,俾兩間公司炒,佢地都係好簡單咁講左幾句

A公司: 叫左我入房,然後話公司而家要TERMINAL 你,無俾信無俾理由就炒左我

B公司:帶左個其它人入去聽野,然後又開著部電話錄音話要炒我,

A公司10個人;B 公司 40個人,炒人都係咁...

我都試過⋯⋯係新工作來嘎,返佐幾日工,interview嘅時候直屬上司出差,老闆直接請我,直屬上司返來後同我相處一兩日可能唔鍾意我,收工後發msg同我講我唔適合公司,叫我唔洗再返去

無啲專重

引用:
原帖由 pleati88 於 2021-7-20 03:30 PM 發表

我在兩個月內,俾兩間公司炒,佢地都係好簡單咁講左幾句

A公司: 叫左我入房,然後話公司而家要TERMINAL 你,無俾信無俾理由就炒左我

B公司:帶左個其它人入去聽野,然後又開著部電話錄音話要炒我,

A公司10個人;B 公司 40個人,炒人都係咁...
炒就炒啦,總要錄人音,真係不知所謂

引用:
原帖由 井底滴滴牛 於 2021-7-20 03:32 PM 發表

我都試過⋯⋯係新工作來嘎,返佐幾日工,interview嘅時候直屬上司出差,老闆直接請我,直屬上司返來後同我相處一兩日可能唔鍾意我,收工後發msg同我講我唔適合公司,叫我唔洗再返去
原來都有D公司係咁,太不知所謂

引用:
原帖由 海灘善良的主角 於 2021-7-20 03:33 PM 發表

無啲專重
講得好啱

間公司好cheap

有錢收咪得囉

引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

試用期內?

引用:
原帖由 今天變出了魚蝦 於 2021-7-20 04:18 PM 發表

間公司好cheap
做得呢D行為ga公司都係cheap

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-20 04:24 PM 發表

有錢收咪得囉
當然有錢收啦,佢吾怕我告佢咩

引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 04:46 PM 發表

當然有錢收啦,佢吾怕我告佢咩
咁就得啦.
老實講, 比人炒, 仲要眼望望炒你嗰條PK, 我就情願收whatsapp 算嘞

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-20 04:51 PM 發表

咁就得啦.
老實講, 比人炒, 仲要眼望望炒你嗰條PK, 我就情願收whatsapp 算嘞
好彩無放野係公司,如果吾係返去拎實比人知

坦坦白白講咪算

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]