• 瀏覽: 12,496
  • 回覆: 194
引用:
原帖由 水留情 於 2021-7-21 01:18 PM 發表

其實如果國家有心要搞好足球,無話唔得
資金大把,幕後人才可以向外吸納,設施都可以大量投資
但好明顯國家係體育上既核心仍然係「奧運主導」
凡係可以係奧運有金牌多獎牌既項目先會催谷

你諗下,一隊波最少要18個勁人先有機會衝冠
將呢18個精英分去18個項目爭獎牌好過啦
點會發展足球
奧運足球男子女子加埋得兩個金牌,但其他例如乒乓球,單打雙打混雙團體加埋已經有7個金牌,市儈唸緊係力谷乒乓好過,美國俄國其實都類似case,力谷d金牌多既項目而輕足球

熱賣及精選
引用:
原帖由 jacksoooo 於 2021-7-21 01:57 PM 發表

非常對。爭D冇人爭的, 機會大好多
你覺得奧運金牌無人爭?上次香港女車神輸左不知幾慘痛哭。

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-21 02:05 PM 發表

你覺得奧運金牌無人爭?上次香港女車神輸左不知幾慘痛哭。
是的,只有她你有痛哭嗎

引用:
原帖由 jacksoooo 於 2021-7-21 02:08 PM 發表

是的,只有她你有痛哭嗎
大把奧運選手贏左果個又哭,輸左果班人又哭,人地個個都拼盡畢生的努力,唔會好似你講……奧運無人爭囉。

老老實實,國足hea住踢

辱華,唔愛國,犯國安,拉得

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 13:50 發表

乜都知, 咁何解又預測唔到呢?
乜都知就唔係叫預測喎。加上我唔係乜都知

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2021-7-21 03:51 PM 發表

乜都知就唔係叫預測喎。加上我唔係乜都知
你可以唔係乜都知, 咁我都可以唔係乜都知啩? 你睇唔到我多謝另一位師兄比資訊我咩?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 15:59 發表

你可以唔係乜都知, 咁我都可以唔係乜都知啩? 你睇唔到我多謝另一位師兄比資訊我咩?
你唔知唔緊要,但你唔好亂咁話上面無批評嘛,明未??
不過大把人好似你咁唔知大陸d噴子幾犀利

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-7-21 13:35 發表

現實d.....以國足現時實力去爭小組頭2名出線難度太大,唔好抱太大期望就唔會有失望, 如果最後贏到入到決賽周先慶祝會開心d
加左幾個入藉兵唔係無得打的,恆大都贏過亞冠

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2021-7-21 04:35 PM 發表

加左幾個入藉兵唔係無得打的,恆大都贏過亞冠
我諗,對日本及澳洲應該都輸硬,係睇下有無辦法打低其餘三隊拎小組第三,再打附加賽。

日本真係好勁,大陸輸少過2球當贏。

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2021-7-21 04:33 PM 發表

你唔知唔緊要,但你唔好亂咁話上面無批評嘛,明未??
不過大把人好似你咁唔知大陸d噴子幾犀利
係咪吓吓發言都要google 咗先? 有幾多個會咁做? 你會唔會?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 04:40 PM 發表

係咪吓吓發言都要google 咗先? 有幾多個會咁做? 你會唔會?
大家若果都是支持中國隊的,就算了吧。

女足半場輸緊0:2巴西

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]