• 瀏覽: 12,423
  • 回覆: 194
引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2021-7-20 06:08 PM 發表

無民主自由何來有國?
民主自由都有分中外式的,無可能以西方世界為唯一標準 ,更何況西方世界有雙重標準添。

熱賣及精選
加油啊

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-20 03:54 PM 發表

足球發展需要一個全國性的良好體系,以日本為例,人地有宣傳發展推廣,有全國性分級制學生聯賽,與職業足球聯賽聯系,日本這方面做得好出色,球員一代代進步,估計今次奧運及明年世界盃會好勁。
同埋日本真係肯由低做起,好後生就去德乙、意乙、法乙、葡乙、荷甲、比甲呢啲次一、兩級嘅聯賽踢起,一早接受有系統、啲高強度訓練。而中國有幾多年靑球員行呢條路?其實普遍球員成長速度最快大約係廿歲前後,人哋把握到個時機進步,你唔去把握就變落後。

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 04:02 PM 發表

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
師兄講漏咗最好笑果部份
有大陸國足管理層及球迷話  :

按以上計劃,已經打入16強
在16強賽事,如果中國隊打出水準,又抽到較弱對手,可以小勝對手,進入8強

在8強賽事,祗要中國全隊球員努力死守,拖延0比0至完場,進入射12碼階段,加上一些好運,憑射12碼勝出賽事,可進入4強!

真係夠晒娛樂性!

師兄,算把啦!呢班白斬雞都未知錯响邊!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2021-7-20 06:08 PM 發表

無民主自由何來有國?
唔知沙地阿拉伯、阿聯酋、約旦呢啲國家有幾多民主呢?

引用:
原帖由 joeho173 於 2021-7-20 05:27 PM 發表

岸鳩仔,全球大部份足球強國都有歸化球員啦。符合國際足協歸化條件就無問題啦。當年法國奪冠都有好多歸化球員啦,吊!
明白什麼叫歸化嗎?

算把啦

中媒同英媒一樣鐘意吹捧,其實習大想搞好中國足球,應該先處理呢個文化

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 04:02 PM 發表

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
仲要等巴西對攻

引用:
原帖由 Alex921 於 2021-7-20 05:21 PM 發表

仲選叫入過決賽周🤠
叻過香港澳門聖馬力諾好多啦
嗰屆冇咗日韓踢外圍賽呢,機會大增

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2021-7-20 06:35 PM 發表

師兄講漏咗最好笑果部份
有大陸國足管理層及球迷話  :

按以上計劃,已經打入16強
在16強賽事,如果中國隊打出水準,又抽到較弱對手,可以小勝對手,進入8強

在8強賽事,祗要中國全隊球員努力死守,拖延0比0至完場,進入射12碼階段,加上一些好運,憑射12碼勝出賽事,可進入4強!

真係夠晒娛樂性!

第一次入決賽週已想入4強……發夢冇咁早啦!日韓都要多屆後至叫做有d表現

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-7-20 07:51 PM 發表

仲要等巴西對攻
又無可厚非喎,反正輸硬,攞個入球都好吖,事實又真係差d入波

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]