• 瀏覽: 12,604
  • 回覆: 194
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 笑到最後3號 於 20-7-2021 15:57 發表

反觀大陸的全國性體育是舉國制,所有有潛質的小孩子都被揀晒去乒乓球羽毛球籃球田徑游泳體操跳水舉重…………就係無足球,所以,大陸的足球運動員是很少的,一代不如一代了。
C hing吾清楚就咪亂嗡,
每年花在足球運動的錢近千億,
全國有薪酬的足球員有2-3萬人,
有1-2千名清少年在國外培訓,

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 16:02 發表

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
最肉酸係 當年有報導話 :

國足一眾"球星" 對巴西 全場捱打毫無反擊之力 及後巴西收油之下被血洗0-4完場後

全部國足即刻追住班巴西天王巨星去交換球衣 但係班巴西天王睬你都傻 一野全部走返去更衣室

場面尷尬萬分

未完 國足球職員上下感到被侮辱 國足派職員去巴西更衣室搵巴西職員"理論"
巴西天王們為左息事寧人 派職員攞左幾件爛臭球衣畀中囯隊 囯足球星們如獲至寶

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 20-7-2021 03:54 PM 發表

足球發展需要一個全國性的良好體系,以日本為例,人地有宣傳發展推廣,有全國性分級制學生聯賽,與職業足球聯賽聯系,日本這方面做得好出色,球員一代代進步,估計今次奧運及明年世界盃會好勁。
真唔係唔支持大陸足球, 睇到以下呢D新聞, 真係支持唔落, 班主比錢搞足球, 就做番班主既職責啦, 自己落場只為左一己私利, 都唔係真心想搞好足球

https://www.hk01.com/即時體育/621097/足球熱話-中甲隊老闆頂肚腩後備登場-內地網民-中國足球笑話

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-7-21 10:26 AM 發表

C hing吾清楚就咪亂嗡,
每年花在足球運動的錢近千億,
全國有薪酬的足球員有2-3萬人,
有1-2千名清少年在國外培訓,
大陸註冊職業足球員得8千,越南5萬,日本50萬,法國146萬。綱上資料

引用:
原帖由 大家落 於 2021-7-21 09:18 AM 發表

中國隊當年係成功做到零的突破
一張
紀錄

同意樓主的意見. 愛之深, 責之切.
可是, 上面而家越嚟越玻璃心, 小粉紅橫行, 稍有不順耳的, 就洗版式攻擊, 沒有批評, 那裡知道甚麼地方還須改善?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 11:21 AM 發表

同意樓主的意見. 愛之深, 責之切.
可是, 上面而家越嚟越玻璃心, 小粉紅橫行, 稍有不順耳的, 就洗版式攻擊, 沒有批評, 那裡知道甚麼地方還須改善?
唔係喎,大陸球迷日日鬧國足,有好多仲鬧得好鬼好笑添。

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-21 11:40 AM 發表

唔係喎,大陸球迷日日鬧國足,有好多仲鬧得好鬼好笑添。
係? quote 段嘢上嚟開吓眼界可以嗎?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 11:44 AM 發表

係? quote 段嘢上嚟開吓眼界可以嗎?
你上新浪足球(大陸)及懂球帝睇,好多野睇,笑國足都笑L死你。

引用:
原帖由 笑到最後3號 於 2021-7-21 11:46 AM 發表

你上新浪足球(大陸)及懂球帝睇,好多野睇,笑國足都笑L死你。
謝謝, 有空就過去開開眼界

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-7-20 16:02 發表

國足就是這樣,當年世界盃又話好簽,打算負巴西,和土耳其,贏哥斯達黎加4分出線,我就話你入到一球話你叻,結果三零部隊出局
唔打就認輸??香港目標入亞洲盃,結果都入唔到

引用:
原帖由 fbfd3a2fa83f0e 於 2021-7-20 17:12 發表

歸化真心失敗 証明變強都要靠外國人 我心諗不如歸化11個巴西仔當中國隊踢囉@@
香港隊呢??

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]