• 瀏覽: 11,838
  • 回覆: 85
有個朋友因為被人炒咗,所以就做住步兵先,不過呢一行都幾辛苦,但為咗養家,佢都唯有做住先。

咁今日落大雨,佢接咗單外賣,送到上去都成身濕哂,又拎住勁多嘢,佢話嗰下都好狼狽,然後個主人家好好,見到佢成身濕哂,又俾紙巾佢抹,仲額外俾咗100蚊tips!佢哋都叫得幾多野下,都叫咗幾百蚊,不過俾100蚊貼士真係好誇張,朋友都話冇諗過咁大方,今次遇到個咁大方既人真係好難得!

熱賣及精選
好人唔多,要好好珍惜

好豪爽

今日真係好大雨, 有時1,2蚊都唔駛找
講真1,2蚊tips咁大雨都真係有D唔好意思

引用:
原帖由 酒醉三分鐘 於 2021-7-20 04:31 PM 發表

有個朋友因為被人炒咗,所以就做住步兵先,不過呢一行都幾辛苦,但為咗養家,佢都唯有做住先。

咁今日落大雨,佢接咗單外賣,送到上去都成身濕哂,又拎住勁多嘢,佢話嗰下都好狼狽,然後個主人家好好,見到佢成身濕哂,又俾紙巾佢抹,仲額外俾咗100蚊tips!佢哋都叫得幾多野下,都叫咗幾百蚊,不過俾100蚊貼士真係好誇張,朋友都話冇諗過咁大方,今次遇到個咁大方既人真係好難得!
辛苦錢。

引用:
原帖由 羅拔神 於 2021-7-20 04:36 PM 發表

好人唔多,要好好珍惜
通常會比貼士都係D國內人先會咁做,如果係港燦叫外賣,一毫子貼士都唔會比!

我每次都比10元,因為我住嗰度要行一段斜路先到,呢D錢唔慳得

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-7-20 06:56 PM 發表

辛苦錢。
做步兵有100元 tips真係開心錢喎

引用:
原帖由 lukin2010 於 2021-7-20 08:58 PM 發表

做步兵有100元 tips真係開心錢喎
香港,十次有八次冇貼士。

好人好事好運來

幾時都話香港地大都會乜人都有, 衰係有但大多數人都唔差,但係有某D西人西傳媒成日玩針對刻意好事不出門衰事傳千里先最仆街, 多D報好新聞分享好人好事可令人心情開朗、社會和諧甚至抗抑鬱防焦慮!

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-7-20 09:12 PM 發表

香港,十次有八次冇貼士。
仲係小你話咁耐至到

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-7-20 10:18 PM 發表

仲係小你話咁耐至到
蕃茄兄好勇。
我最多同公司投訴,怕當面佢會爆炸動粗。
邊個受傷都冇謂。
口講口賠,嬲完算。
其實,我好憎外賣果D倒汗水,同埋唔夠熱,所以好少外賣。

我禽日泊完車好大雨,有遮都冇用嗰種,咁我就企喺出入口等雨勢轉弱。呢個時候突然見有架外賣電單車嚟到停喺露天位,橫風橫雨個司機雖然著哂雨衣,都非常狼狽咁急急腳上樓。

呢幕印象深刻,搵食艱難呀。

引用:
原帖由 酒醉三分鐘 於 2021-7-20 04:31 PM 發表

支持本土經濟

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]