• 瀏覽: 609
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
請問2者邊個好啲?

一開始有諗過整地台,咁多人整
但我覺得喺屋企應該要好hea, 行路腳都唔離地,同埋我因為跑步有啲膝頭哥痛嘅問題
我驚個地枱會令我仆,所以我放棄咗
但裝修師傅說習慣咗就ok ,唔會跌
地枱上只放梳化

我個人唔多整潔,見到多人話會有蟲蟲和頭髮 (這個問題我覺得較次要)

第2個師傅,覺得我可以整天花櫃
我個小客廳與飯廳中間有橫樑,小客廳是一個好啱嘅位置
但我覺得我長期坐喺梳化,天花有櫃,感覺危險 (我個樓底高的)
唔太敢放嘢上去,換季衫、被 都唔知會唔會太重
同埋第一個師傅覺得中間要開個口取物,嘢放得唔會多
尋日企過張原櫈,我覺得有啲危險和難攞嘢 (但我應該會買條小小梯)
原來諗住裝風扇燈,但這個要放棄了 (這個較次要)
亦可以解決我會被地枱仆親嘅問題

未見裝修師傅前,其實我諗住上下都唔整嘢
但單位細,其實唔多櫃
我1個女仔住,有1個大衣櫃,油壓床,2個小櫃

熱賣及精選
簡單就是美。

Iyọlẹnu alajerun igba ooru qidi jẹ igbadun pupọ!
引用:
原帖由 彈丸之地 於 2021-7-20 20:42 發表

請問2者邊個好啲?

但我覺得喺屋企應該要好hea, 行路腳都唔離地,同埋我因為跑步有啲膝頭哥痛嘅問題
地枱上只放梳化

我個人唔多整潔,見到多人話會有蟲蟲和頭髮 (這個問題我覺得較次要)

但我覺得我長期坐喺梳化, ...

正常女人都想嫁
呢樣緊要過裝修
如果裝修好古怪
婚嫁唔出最大獲

檢舉 癩痢黑暴頭 黃色曱甴腳 賤賤格格 國安拉得
google translate  古吉拉特文 PK --> 英文 Puck
http://zh.wikipedia.org/wiki/Puck <--韓劇打冰球,主角好高大6呎,這是讚賞,黑暴除外
樓底高,可諗下造閣仔儲物。

卡梅之手72號
窮鬼遊戲機:A8-7600 A88X ... 主打免費 GAME ...
引用:
原帖由 小卡梅 於 2021-7-20 09:40 PM 發表

樓底高,可諗下造閣仔儲物。
驚危險
但其實人住嘅閣仔都起到,儲物櫃也點會唔得?!

上洶佬參考下  電動升降櫃
要靚啲就Panasonic都有
睇下攞唔攞到靈感

依樣唔得,嗰樣又話唔掂
就要洗啲錢了

引用:
原帖由 彈丸之地 於 2021-7-20 08:42 PM 發表

請問2者邊個好啲?

地枱上只放梳化

擺個平面圖同個樓底高度上嚟睇下先啦,一個人住係咪一定要整地台或假天花儲物都未知。齋講根本冇任何幫助。師傅係幫你造,唔等於一定識得幫你諗。

地台邊打斜落咁仲驚唔驚仆?

引用:
原帖由 彈丸之地 於 2021-7-20 08:42 PM 發表

請問2者邊個好啲?

地枱上只放梳化

樓底夠高先好諗

我會揀整吊櫃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]