• 瀏覽: 12,842
  • 回覆: 125
真係東鐵線情況先咁嚴重, 成日未落車d人就衝上車, 今日落雨大圍要轉線, 我企喺門口準備落車, d人真係唔會等你, 個個好似投胎咁衝上嚟, 大佬呀, 我知落雨, 咁你都要俾人落車先得架, 依家香港人坐地鐵愈嚟愈冇質素!!!!!!!!!!

熱賣及精選
其實依家係商場搭lift 都係

其實而家搭乜都係咁,有雨無雨都一樣衝上嚟

同意 個個站都一能樣 你唔俾路我出來你班仆街點有位上車呀用下個腦啦

都唔一定係香港人。。。。大家都知

有一種係落車時一路睇電話一路慢慢行塞L住地鐵度門,呢啲勁想一野申返佢入車廂度
仲有一種自己跨步上車後就企喺路中心搵位塞往後面,又係HIHI嚟

同國內接軌

真係東鐵情況嚴重啲

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2021-7-21 10:03 AM 發表

真係東鐵線情況先咁嚴重, 成日未落車d人就衝上車, 今日落雨大圍要轉線, 我企喺門口準備落車, d人真係唔會等你, 個個好似投胎咁衝上嚟, 大佬呀, 我知落雨, 咁你都要俾人落車先得架, 依家香港人坐地鐵愈嚟愈冇質素!!!!!!!!!!
點只東鐵線,好多線都有呢個問題,西鐵線天水圍, 兆康站搶位坐既情況仲誇張啦

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2021-7-21 10:03 AM 發表

樓主未試過繁忙時間係金鐘站轉車? 會以為跑緊馬

引用:
原帖由 abepara 於 2021-7-21 03:01 PM 發表

同國內接軌
正等於郊野公園拋垃圾一樣,有自由行係度就賴自由行,無自由行落黎就賴新移民,香港人真係姓賴

香港人點會咁低質素,唔洗用腦諗就知全部都係羅湖剛過關嘅自由行啦!

請將自己思想及眼界不再局限於那堆"有心人"寫乜或講乜就信乜!再落去香港只會成為爛傳媒洗腦式的社會!
正常現象
不論老少年青行路節拍快慢
總之電梯要爭,一層樓梯都免行、有位要爭,坐一分鐘都要坐、排隊要爭最前,排後一個位都虧底……

引用:

冇市民一般教育!
黃傘之後, 打斜過燈位行人線.

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 21/7/2021 02:36 PM 發表

有一種係落車時一路睇電話一路慢慢行塞L住地鐵度門,呢啲勁想一野申返佢入車廂度
仲有一種自己跨步上車後就企喺路中心搵位塞往後面,又係HIHI嚟
其實手機有咩好睇,我又唔係好明。有啲人按嚟按去同一個畫面,有時按出去揾第二個app望一下又開其他嘢望下,好有精神問題

小心買大球
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]