• 瀏覽: 8,693
  • 回覆: 144
我部電腦呢兩日唔知點解好慢啦,頭先忍唔住叫左公司D IT佬去check

點知!!個IT佬同我講因為落雨所以電腦咁慢,叫我忍下!或者唔好開咁多野

我都只係開左8個分頁都叫多????

我問佢可唔可以換新D電腦,IT佬話公司無電腦,又係叫我忍下!

擺明係蝦我唔識電腦!!

我好懷疑IT佬係唔識電腦 !

如果你愛生活;生活也會愛你
熱賣及精選
引用:
原帖由 紫薇花 於 2021-7-21 11:25 AM 發表

我部電腦呢兩日唔知點解好慢啦,頭先忍唔住叫左公司D IT佬去check

點知!!個IT佬同我講因為落雨所以電腦咁慢,叫我忍下!或者唔好開咁多野

我問佢可唔可以換新D電腦,IT佬話公司無電腦,又係叫我忍下!

擺明係蝦我唔識電腦!!

所有電腦問題 一律建議reboot

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-21 11:30 AM 發表

所有電腦問題 一律建議reboot
佢都有咁講!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我開左好多file reboot 好煩架!!!!!!

如果你愛生活;生活也會愛你
引用:
原帖由 紫薇花 於 2021-7-21 11:33 AM 發表

佢都有咁講!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我開左好多file reboot 好煩架!!!!!!
咁咪save左先reboot囉
唔可以貪心開咁多野架,好易死機架

只開香土囉

你可以問返佢, 出太陽果日係咪就會快返

8個page做咩先?
如果個個page也做緊野 咩也死

老細,睇完比D意見ㄚ!!齋睇好DRY車......
關落雨咩事

先睇硬碟是否滿晒

引用:
原帖由 Fokung 於 2021-7-21 02:38 PM 發表

關落雨咩事
因為佢哋拆唔掂

引用:
原帖由 人人唔為我 於 2021-7-21 03:07 PM 發表

因為佢哋拆唔掂
我公司啲iT 哥哥pro 好多😜

佢風濕病發
還有個可能: 你部機入咗水

引用:
原帖由 紫薇花 於 2021-7-21 11:25 AM 發表

擺明係蝦我唔識電腦!!

好多公司啲IT同事係要求你將部電腦當打字機用

佢哋嘅觀點唔明咩叫MULTI-TASKING,同一時間開4-5個EXCEL對數,處理幾份WORD文件,同時準備PPT,加埋要開HR SYSTEM等等,已經係等閒,佢哋覺得好神奇,覺得我哋用電腦只係有屏幕嘅打字機,同時做多過一個TASK已經係彌天大罪

IT通病,簡單/ 濕碎嘢,唔做;複雜/ 多工序嘢,唔識做。

現職HR同事,堅守Employee Oriented守則,守護同事權益,保衛HR名聲,向垃圾HR同行說不!
引用:
原帖由 HR路人甲 於 2021-7-21 03:28 PM 發表

好多公司啲IT同事係要求你將部電腦當打字機用

佢哋嘅觀點唔明咩叫MULTI-TASKING,同一時間開4-5個EXCEL對數,處理幾份WORD文件,同時準備PPT,加埋要開HR SYSTEM等等,已經係等閒,佢哋覺得好神奇,覺得我哋用電腦只係有屏幕嘅打字機,同時做多過一個TASK已經係彌天大罪

IT通病,簡單/ 濕碎嘢,唔做;複雜/ 多工序嘢,唔識做。
Ching講得好
係喎,我公司IT 試過叫我唔好開咁樣野
大佬我當時做緊report, 唔開咁多野點對?

可能真係你電腦開緊太多野呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]