• 瀏覽: 2,113
  • 回覆: 17
成日話咩野1-5號位都射到3分, 睇下今場兩邊既3分命中率先講啦.....根本一加強防守既話你要起手都唔係咁易, 特別係太陽內線差, 一射唔入籃板被對方搶晒, 人地有個字母哥打底你鏟入去又無著數, 根本造唔到太多有效既進攻出黎....

再睇公鹿, 一個字母哥已經屈晒機, 但佢o係我心目中只係一個強化版既Shawn Kemp或者Dominique Walkins, 完全唔覺得佢返去90年代仲可以係咁爆入去; 掉轉睇4大中鋒o係今日打NBA既話相信會爆到對面毫無還擊之力, 所以結論就係射3分勁唔代表就一定羅冠軍, 奧尼爾o係籃底輕鬆入2分點都穩陣過你係咁射3分.....

熱賣及精選
只不過係太陽內線太廢,又傷了件中峰Saric !!

得經驗不足既Ayton 1人...

未比公鹿硬食內線!

引用:
原帖由 樓下懷舊的隊長 於 2021-7-21 11:50 AM 發表

只不過係太陽內線太廢,又傷了件中峰Saric !!

得經驗不足既Ayton 1人...

未比公鹿硬食內線!
咪就係話無內線始終有問題羅.....呢隊太陽比唔上NASH果隊太陽啦, NASH果陣係一個史杜達米亞帶住4個炮手, 如果o係今代分分鐘勁過早幾年既勇士......所以我都係中意睇90s有血有肉既NBA, 特別係4大中鋒都會被MJ同Karl Malone屈, 真正既百花齊放時代......

呢一兩季, 因疫症影響多隊球隊嘅表現, 唔可以作準嘅

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-21 11:47 AM 發表

成日話咩野1-5號位都射到3分, 睇下今場兩邊既3分命中率先講啦.....根本一加強防守既話你要起手都唔係咁易, 特別係太陽內線差, 一射唔入籃板被對方搶晒, 人地有個字母哥打底你鏟入去又無著數, 根本造唔到太多有效既進攻出黎....

再睇公鹿, 一個字母哥已經屈晒機, 但佢o係我心目中只係一個強化版既Shawn Kemp或者Dominique Walkins, 完全唔覺 ...
強化版kemp😵😵, 正常kemp已經好勁,你當年已經半屈機

引用:
原帖由 LEE3509 於 2021-7-21 12:25 PM 發表

強化版kemp😵😵, 正常kemp已經好勁,你當年已經半屈機
KEMP勁, 但數據好一般.....

上年湖人都係嬴內線~~攻防一體, 
上年AD 健康仲有3分遠射

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-21 11:47 AM 發表

再睇公鹿, 一個字母哥已經屈晒機, 但佢o係我心目中只係一個強化版既Shawn Kemp或者Dominique Walkins, 完全唔覺 ...
而家不停射3分真係好難睇,無引,我都係喜歡睇以前比賽,硬碰硬,這才是nba,也就是吸引之處
而且3分又唔係準,少於40%,對手上籃入兩粒,你先射入一粒3分,怎追

引用:
原帖由 AM138 於 2021-7-21 06:46 PM 發表

而家不停射3分真係好難睇,無引,我都係喜歡睇以前比賽,硬碰硬,這才是nba,也就是吸引之處
而且3分又唔係準,少於40%,對手上籃入兩粒,你先射入一粒3分,怎追
好多人wide open都係咁炒,仲話今代個個射3分都好勁,完全係笑話。我有奧拉祖雲,你個中鋒咪射3分羅,你唔入籃板我搶晒

我說過現在的3分神射手去到90年代只有坐板凳的命. 因為你根本沒有起手射3分的機會. 起到手也沒4成命中, 球隊也不會放棄5成6成命中的內線而選擇依靠你的3分手感.
現在的得分好手完成是因為規則造就

引用:
原帖由 sexkiller3 於 2021-7-22 08:48 AM 發表

我說過現在的3分神射手去到90年代只有坐板凳的命. 因為你根本沒有起手射3分的機會. 起到手也沒4成命中, 球隊也不會放棄5成6成命中的內線而選擇依靠你的3分手感.
現在的得分好手完成是因為規則造就
無錯, 所以我都話唔係以前D人射3分唔勁, 只係佢地唔會係咁射者....你睇今次Finals就會知, DB連接波上手都難, 要幾個擋拆先羅到個波, 跟住對方已經貼身防守住佢, 佢係完全無機會起手......

勇士搞壞哂比賽的可觀性,搞到球員技術也差

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

射得準3分就拿大約,變巨星...當然個個只會鬥射!!球例對進攻方有利,nba 防守力下降就預左!!

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-7-21 01:37 PM 發表

KEMP勁, 但數據好一般.....
因為以前NBA防守勁
試下將喪KEMP放落而家NBA
字母都屈到機,我諗喪KEMP可以場場40分

太陽嘅防守和進攻都太軟了   士氣唔夠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]