• 瀏覽: 12,797
  • 回覆: 104
  • 追帖: 3
保安有日拍門問屋企係咪有小朋友,佢話樓下有人投訴我行路大聲。

之後都試咗就咁行路樓下都會聽到聲!但我明明冇跑冇跳,行路咋,唔明點解咁應聲,我問個保安咁有咩建議,佢叫我著拖鞋輕輕力行,都痴線!如果只係行路都有聲,姐係棟大廈有問題啦!

熱賣及精選
引用:
原帖由 毒死你 於 2021-7-21 01:17 PM 發表

保安有日拍門問屋企係咪有小朋友,佢話樓下有人投訴我行路大聲。

之後都試咗就咁行路樓下都會聽到聲!但我明明冇跑冇跳,行路咋,唔明點解咁應聲,我問個保安咁有咩建議,佢叫我著拖鞋輕輕力行,都痴線!如果只係行路都有聲,姐係棟大廈有問題啦!
為已為人,屋企應該着拖鞋,就唔會有打椿聲。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-7-21 03:00 PM 發表

為已為人,屋企應該着拖鞋,就唔會有打椿聲。
點解一定要著? 我唔著樓下都冇投訴我

引用:
原帖由 人人唔為我 於 2021-7-21 03:04 PM 發表

冇投訴未必係啱。。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
行路都話太大聲, 樓下有順風耳定牆身太薄?

樓主係咪「重量級」人馬

可能係地磚鋪得唔靚。

我樓上都有,小朋友跑來跑去不在話下,佢媽媽好像穿高跟鞋行

不過我沒理佢,亦無打算投訴

引用:
原帖由 其實你後面有人 於 2021-7-21 04:19 PM 發表

樓主係咪「重量級」人馬
人人都覺得自己係標準,中間

減肥吧

轉對crocs 拖鞋,行路無聲

引用:
原帖由 毒死你 於 2021-7-21 01:17 PM 發表

對於實Q嗰句回覆, 俾係我都會著火😂

btw 我估可能真係地板比較薄, 我以前都試過因為咁而俾樓下溫馨提示, 後來我換拖鞋, 過幾日遇到樓下鄰居佢話ok~

題外: 依家我日日要硬食樓上班19 嗰種用屁股推開張櫈所帶來既重低音震撼, 細路如萬馬奔騰既跑步聲, 有時連佢地鬧交我都聽到, 提足十年都唔改, 所以依家進化成一放假就自動行出街... 😂

引用:
原帖由 電腦旁的半咩咩 於 2021-7-21 09:31 PM 發表

對於實Q嗰句回覆, 俾係我都會著火😂

btw 我估可能真係地板比較薄, 我以前都試過因為咁而俾樓下溫馨提示, 後來我換拖鞋, 過幾日遇到樓下鄰居佢話ok~

題外: 依家我日日要硬食樓上班19 嗰種用屁股推開張櫈所帶來既重低音震撼, 細路如萬馬奔騰既跑步聲, 有時連佢地鬧交我都聽到, 提足十年都唔改, 所以依家進化成一放假就自動行出街... 😂
請問閣下住個度係咪新建成,40幾層以上

引用:
原帖由 人人唔為我 於 2021-7-21 03:04 PM 發表

你唔著拖鞋,行路又發出聲響,明知建築用料差,咁你想入發展商數?快d着番拖鞋啦!

引用:
原帖由 whatahello 於 2021-7-21 09:34 PM 發表

請問閣下住個度係咪新建成,40幾層以上
😂 40年樓齡, 40層以下... (印象 新x界 有份起)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]