• 瀏覽: 2,307
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
太陽如果保留現有陣容 補強一下5號位或有衝擊力既4號位。修補弱點

或者狠心一D將3號位既大眼仔換一個有持球能力 自主進攻既鋒線
太陽既陣至少西決

下年係西部有競爭力既球隊
太陽
LA. x2
金塊
獨行俠
勇士
其他都唔入流或者上限見頂。見頂既就係拓荒者。

湖人既薪金空間鎖死咗。Caruso THT要大約既情況下。湖人操作空間太細啦 好難補到有用既球員。仲有如果DS唔簽湖人 斯金空間更少

快艇 可愛留既話 復出都要allstar後或直接playoffs. 得番PG 大機會季後賽邊緣。
而且陣容深度會大減。 因為RJ大機會簽唔番 仲有中產合約簽唔到巴頓

金塊 假如Murray健康復出。會係冠軍既有力競爭者。但will barton聽講會跳出合約 要大約。金塊頭痕啦

獨行俠。luka既打法。註定係第一 二輪出局。球權太多 俾人守咗就完架啦
而且KP對luka既打法 唔太認同 不和既球隊 點打呀?
KP應該會放易 但可以換咩呢?

勇士。KT連續兩年大傷。仲有幾多成功力 真係成疑呀
陣容既深度都係一個疑問。我覺得同上年差唔多 季後賽邊緣

太陽食正西部青黃不接既真空期。有力競爭力既球隊 實力見頂

太陽既Dbook同DA仲有得提升 雖然CP3又老一歲。但佢既打法 真係好長青 控制好上場時間就ok

仲有太陽累積咗好多潛力新人 賣咗再沖冠都行。呢幾年 如果操作得當 冠軍唔係夢

熱賣及精選
支持太陽,但樓主未免太樂觀
湖人雖然LBJ已經冇以前既影響力,但AD仍然強,湖人大城市,好容易打劫到球員低薪加入
快艇今季冇左可愛贏到爵士,衰極有個譜,連輸兩季,知恥近乎勇,佢地作客都唔弱,常規賽成續對佢地嚟講唔係問題
公鹿本身已經巨頭陣容,只係巨頭打唔出巨頭水準,引入埋防守大鎖Holiday,已經成形,贏埋總冠軍,信心大增,相信嚟緊都係冠軍熱門
太陽得一季貨仔,夾到CP3,Booker同Ayton已經發揮到最盡,Booker太自大,性格影響一切,要佢再進步唔容易,Ayton太軟,唔係話一時三刻改到,CP3年紀大,決賽已經開始顯示佢力不從心,大一年,只會愈嚟愈差
太陽唔好話要再衝突,下季仲入唔入到西決都成問題,情況似熱火,得一年貨仔,機會過左就冇

引用:
原帖由 stern 於 2021-7-21 02:44 PM 發表

支持太陽,但樓主未免太樂觀
湖人雖然LBJ已經冇以前既影響力,但AD仍然強,湖人大城市,好容易打劫到球員低薪加入
快艇今季冇左可愛贏到爵士,衰極有個譜,連輸兩季,知恥近乎勇,佢地作客都唔弱,常規賽成續對佢地嚟講唔係問題
公鹿本身已經巨頭陣容,只係巨頭打唔出巨頭水準,引入埋防守大鎖Holiday,已經成形,贏埋總冠軍,信心大增,相信嚟緊都係冠軍熱門
太陽得一季貨仔,夾到CP3,Booker同 ...
我認同我太理想化

但LA雙雄真係唔睇好

湖人無打劫既本錢。休賽期追逐目標應該係lowry. kuzma成為交易籌碼加一兩個pick換lowry
或者續約DS交易lowry 當然要睇速龍要唔要
而且lowry想要兩年6000萬

真係得到lowry. 湖人仲有幾多錢續約其他人呢?

快艇係有火。但亦面對薪金空間鎖死既問題。續約RJ最多俾1千萬左右。續咗佢 其他人就要底薪啦 底薪一年可以。但兩三年 無可能
加上可愛的不確定性。底薪吸引有實力既人加盟更難

我已經將佢哋踢出西決範疇

下年再努力,今年年輕球員經驗不唷

樓主提咗西岸六隊,加拓荒者,都居然冇爵士份,好L嘢!

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2021-7-21 07:22 PM 發表

樓主提咗西岸六隊,加拓荒者,都居然冇爵士份,好L嘢!
如何打爆爵士。常規賽 太陽已經示範咗啦。季後賽 快艇G3開始就跟太陽既打法
打爆戈貝爾就等如打爆爵士。因為戈貝爾係爵士既防守核心 唔上唔得 但一定俾人拉出嚟打 完了

理論上拓荒者一樣可以複製太陽 快艇打爆爵士😑😑😑

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-7-21 07:30 PM 發表

如何打爆爵士。常規賽 太陽已經示範咗啦。季後賽 快艇G3開始就跟太陽既打法
打爆戈貝爾就等如打爆爵士。因為戈貝爾係爵士既防守核心 唔上唔得 但一定俾人拉出嚟打 完了

理論上拓荒者一樣可以複製太陽 快艇打爆爵士😑😑😑
咁理論上西岸全部都比公鹿打爆啦,下年又係公鹿冠軍啦!

禁早下定論係side gas...起碼都球員交易完畢再說吧!!

今年公鹿入左pj tucker 先拿冠!!誰人估到tucker 季中入公鹿??

tucker 防守上貢獻幾多??

現在連各隊基本陣容都冇,就話太陽入西決??

今年傷了幾多球星...

湖人AD
金塊Murray ,Will Botum
快艇ibaka ,可愛

太陽就係相對健康下先西冠...

如果Full team ,太陽過到以上3隊??

根本冇可能!!

你唔比太陽下季傷主力嗎??

上年咪又係咁講熱火,而家講呢啲真係嘥氣

太陽其實唔係咁強,全個playoffs基本上full team ,睇返入決賽之路,湖人丶金塊丶快艇全部五勞七傷,最少傷一個主力,對唯一齊人嘅bucks就輸,記得對湖人第一round有一眉同大帝開始時輸緊1:2,一眉傷出後就連贏三塲進級

西岸強隊多,想稱霸,pf sf 位入左兩件,懂跑戰術的大鎖才說啦

湖人AD未傷出已吊打太陽

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-7-22 03:56 PM 發表

湖人AD未傷出已吊打太陽
又選擇性忘記CP3帶病上陣 太陽進攻端少咗一個火力點。還有G1是試探 呵呵
如果G1是試探 我只能講湖人太自大啦 所以導致輸
因為沒有試探早就3-0。太陽早輸了 滿意嗎?

如果CP3 唔留下來, 有機會好似2年前Kawhi 離開 Raptors 咁樣

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-22 04:48 PM 發表

如果CP3 唔留下來, 有機會好似2年前Kawhi 離開 Raptors 咁樣
我睇唔到CP3有咩理由要走

要錢 太陽可以開最大既約

要冠軍。目前太陽係西部有競爭力 而且仲有上升空間

留太陽要錢。攞到盡3年1.2億。今年太陽打到final。賺咗好多錢 cp3係playoff保證 老闆無蝕架
留太陽要冠軍 3年8 9千萬。留1500萬薪金空間俾太陽。押上最後的生涯沖冠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]