• 瀏覽: 601
  • 回覆: 20
成套劇好重電影感,
劇本, 拍攝方法唔同其他TBB膠劇,
收音好似係戲院睇咁有立體感
唔似其他TBB膠劇咁FLAT,
但係套劇涉及太多精神病學術名詞,
TBB嗰班低學歷老人院觀眾根本聽吾明,
佢地讀得書小, 以為精神病=痴線,
所以吾明套劇講乜,
如果呢套劇由VIU製作及播放,
反應會好好多,
至少VIU觀眾學歷高得多

熱賣及精選
引用:
原帖由 larry64 於 2021-7-21 06:04 PM 發表

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
Can't agree with your comment more.

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
人格分離嗰PART似心戰,
變態殺手袁偉豪幫手查案嗰PART似沉默的羔羊味,
心理剖繪連環殺手嗰PART 似mind hunter, 
劇入面出現各種唔同嘅精神病,TBB從未試過咁認真去做劇本,
不過咁有深度GE劇, TBB藍絲觀眾睇吾明

引用:
原帖由 larry64 於 2021-7-21 06:04 PM 發表

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
又監察tvb

引用:
原帖由 larry64 於 2021-7-21 06:08 PM 發表

人格分離嗰PART似心戰,
變態殺手袁偉豪幫手查案嗰PART似沉默的羔羊味,
心理剖繪連環殺手嗰PART 似mind hunter, 
劇入面出現各種唔同嘅精神病,TBB從未試過咁認真去做劇本,
不過咁有深度GE劇, TBB藍絲觀眾睇吾明
幕後係有心, 做套鉅製劇, 賀台慶既;可惜TVB觀眾, 民智跟唔上!

引用:

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
你好似清楚晒全部tvb觀眾嘅學歷咁喎!
其實你冇計有好多大學學歷嘅viutv觀眾日日監察tvb呢!

姐係講緊TBB觀眾無腦唔識睇要教育觀眾! (改革↑ 定 變革↓)
教育d咩 要清楚你TBB好多題材/內容方面有局限唔拍得?
唔進步&提升質量就算, 垃圾劇都屈觀眾問題! 咩料啊
(審核?) 自己給自己限制多多, 拍到狗屎垃圾咁...

拎以前 "爭分奪秒" 對比都係電影級, 警匪片, 黑暗色調, 抑壓劇, 神經刀, 打打殺殺, 兩方鬥到死晒!
對比而家d製作質量, 劇情鋪設不是差一個點, 係衰到嘔血...

自吹自擂 過份營銷
故作不知 沒完沒了
爛劇本及拍攝品質 未到家, 就認撚咗佢啦

64鳩呢D低學歷老看更,去diutv睇基佬劇啦。

引用:

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
咁唔怪得你條64死廢老日日都睇tvb啦,你咁撚低學歷

乜而家大學好高質架咩.

收視唔得就賴呢樣果樣

引用:

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
唔係咁,合家歡時段睇左真係瞓唔到覺

引用:

成套劇好重電影感,
所以吾明套劇講乜,
反應會好好多,
學歷高一樣俾人洗腦,被騙去丟氣油彈,禽日中大女生判入倉底,黃金四年就此冇左

膠質大鑊牲!!!!

如果呢套劇係妖台播,妖台收視會變返3點不露。有鬼可能依家低能大叔套劇咁有6/7點收視?

套低俗大叔令到妖台有6/7點收視,創下歷史新高。咪就係得益於部份低學歷阿叔阿伯阿嬸阿婆睇唔明刑偵而轉台去睇囉。

低智妖台打手永遠唔長進。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]