• 瀏覽: 5,867
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 vinylly 於 2021-7-22 05:09 AM 發表

"她們不用跳得好勁、 不用唱得超好, 基本上合格便可以, 賣的是顏值甜美與青春, 總之係樣行先嗰隻"

Twins 囉
擺明跳唔得,唱唔得,係個樣 look 得 (不過都係見仁見智)
Yumiko 都係跳唱

但你講到自己由80年代睇到而家,咁無50都40幾歲啦
睇d小妹妹,仲要淨睇外型,有點兒那個喎
我的角度唔係睇AV,
係睇跳唱咋喎!
乜你諗得咁污糟。

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-7-22 06:32 AM 發表

陳慧嫻同中森明菜完全兩類,
反而梅艷芳較接近,
但梅外型成熟,
欠了那種日系偶像美。
即係冇個掂

咩年代呀?仲日式女團?今時今日講女團仲邊有人講日本女團,係都講韓國女團啦!

超入門的生活 用MAC中文 Video 教學 .
http://wisetask.blogspot.hk/
單車新手升級購物指南.
http://weirdjun.blogspot.hk/
其實香港近10年都棒d年紀比較大

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-7-22 07:49 AM 發表

依家唔興咩日式跳唱架啦,一跳就要韓國女團級數先有睇頭。
老野仍然喜歡「日系」東西。包括AV

引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-7-22 11:34 AM 發表

老野仍然喜歡「日系」東西。包括AV
哈哈。日系口味適合亞洲人多啲嘅,尤其是AV

一句講晒,別人有政府力推,系發展軟實力,韓國不用說,國家比錢發展,我們國家也配合軍事武器,也可以拍電影,香港?全部私人公司做,不論別的實力己差很遠!

引用:
原帖由 哈之馬 於 2021-7-22 11:20 AM 發表

其實香港近10年都棒d年紀比較大
當年偶像派小泉今日子也有熱歌被香港改編,
但唱的,
是已三十多歲的汪明荃 ,
咁那有「日系」偶像派感覺呢!

感覺呢一兩代歌手都比較懶,可能個樂壇本身都死氣沉沉冇乜人有心機練歌,先係唱歌冇乜邊個話好特出好得,或有大幅進步,而練舞更唔係三兩個月就可以出台,哥哥同城城都好似用左幾年間間練舞,真係唔唱得都跳得,年青一輩歌手想出人頭地,真係要付出時間同血汗!

Twins算唔算呀?

香港人唔鍾意育成 

引用:
原帖由 津津 於 2021-7-22 06:22 PM 發表

Twins算唔算呀?
見到她們沒有「日系」偶像感覺,
但見到 chantel 卻有,
我覺得她已找到路線,
沿這方向發展,
不太辛苦,玩票性質已能在樂壇佔一席位。
(Gigi同柔美太沉重辛苦啦!)

引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-7-22 06:55 PM 發表

見到她們沒有「日系」偶像感覺,
但見到 chantel 卻有,
我覺得她已找到路線,
沿這方向發展,
不太辛苦,玩票性質已能在樂壇佔一席位。
(Gigi同柔美太沉重辛苦啦!)
我覺得佢地有D快歌好有Jpop feel!!!

我系威妥码
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]