• 瀏覽: 2,693
  • 回覆: 22
好多倉務員,失流好大的嗎,新手如果做基本幾多錢一個月先做得過?

熱賣及精選
引用:
原帖由 無霸道 於 2021-7-21 09:20 PM 發表

好多倉務員,失流好大的嗎,新手如果做基本幾多錢一個月先做得過?
聽講呢啲無前景可言

做黃畜曱甴就最有前景?

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-7-21 11:39 PM 發表

聽講呢啲無前景可言
順豐都無咩,呢排見搵工網好多倉務相關工作,倉務,倉務文員

昨天的事,明天做
今天的事,唔會做
明天的事,搵人做
引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-7-21 11:39 PM 發表

聽講呢啲無前景可言
睇你點定義前景,做倉務搵大錢梗係冇可能。

但做幾年倉務員升做supervisor,都叫有職業保障,升到做經理就更好,好多公司都會不時招聘倉務經理,唔驚冇嘢做,人工以倉務員嘅學歷嚟講,亦叫見得人。

引用:
原帖由 一人行 於 2021-7-22 09:49 PM 發表

但做幾年倉務員升做supervisor,都叫有職業保障,升到做經理就更好,好多公司都會不時招聘倉務經理,唔驚冇嘢做,人工以倉務員嘅學歷嚟講,亦叫見得人。
你好似幾熟
其實呢行啲外判判頭係未搵唔少?
聽聞人多食水深

利申無做過倉務物流~

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-7-22 09:57 PM 發表

其實呢行啲外判判頭係未搵仲多?
聽聞人多食水又深

利申無做過物流~
我同我舊公司個倉經理有keep住聯絡,佢之前離左職,但佢話好易搵到工。

我睇jobsd都成日見有ad請倉經理,所以我覺得如果做倉做到經理位,幾有職業保障,其他我就唔知啦!

所有位置都有經理級架啦,保安都有架!你升唔升到嘅問題啫

引用:
原帖由 無霸道 於 2021-7-21 09:20 PM 發表

好快有AI替代

引用:
原帖由 一人行 於 2021-7-22 09:49 PM 發表

如果做一個倉務助理有幾多人工度呀?我發現有唔少啊姐都做倉

昨天的事,明天做
今天的事,唔會做
明天的事,搵人做
引用:
原帖由 無霸道 於 2021-7-24 08:10 AM 發表

如果做一個倉務助理有幾多人工度呀?我發現有唔少啊姐都做倉
倉務員人工梗係唔高啦!不過以我舊公司為例,返五日,又有OT錢,啲貨又唔重,低強度下賺萬幾蚊見得人。

不過要求唔低,要快手,包括要好快熟啲貨,可能間間公司要求唔同啦,我舊公司你上手慢唔會比你過試用期,倉務員都唔易做架!

又要搬得, 又要點倉存

依D工走圍都請人,人工又差唔多,
邊到好做咪去邊到, 一向流失都高.

引用:
原帖由 一人行 於 2021-7-24 08:30 AM 發表

倉務員人工梗係唔高啦!不過以我舊公司為例,返五日,又有OT錢,啲貨又唔重,低強度下賺萬幾蚊見得人。

不過要求唔低,要快手,包括要好快熟啲貨,可能間間公司要求唔同啦,我舊公司你上手慢唔會比你過試用期,倉務員都唔易做架!
最低有萬幾呀?如果吸引唔大又要無冷氣成日搬重野就唔低

昨天的事,明天做
今天的事,唔會做
明天的事,搵人做
引用:

倉務員基本上長期缺人手

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]