• 瀏覽: 2,519
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
如題

熱賣及精選
引用:
原帖由 misshoneypig 於 2021-7-22 09:02 AM 發表

如題
一般情況大約兩成。

Push

引用:
原帖由 misshoneypig 於 2021-7-22 09:51 AM 發表

Push
每個人既情況都唔同,不能一概而論。

引用:
原帖由 misshoneypig 於 22/7/2021 09:02 發表

如題
香港財務策劃師學會講過係8-13%

引用:
原帖由 叉燒豬 於 2021-7-22 09:51 PM 發表

香港財務策劃師學會講過係8-13%
😯

我之前搵萬五蚊,供保險$3500蚊!現在冇做嘢,用老本供保險!

引用:
原帖由 Vicky_cml 於 2021-7-24 12:49 PM 發表

我之前搵萬五蚊,供保險$3500蚊!現在冇做嘢,用老本供保險!
$3500一年定一個月?

引用:
原帖由 misshoneypig 於 2021-7-24 12:50 PM 發表

$3500一年定一個月?
一個月

引用:
原帖由 Vicky_cml 於 2021-7-24 12:51 PM 發表

一個月
咁貴😱,你買有儲蓄成份?

引用:
原帖由 misshoneypig 於 2021-7-24 12:52 PM 發表

咁貴😱,你買有儲蓄成份?
糸!兩份都係儲蓄保險、一份供$2千,另外一份供千五!已經供咗好多年了!

引用:
原帖由 Vicky_cml 於 2021-7-24 01:46 PM 發表

糸!兩份都係儲蓄保險、一份供$2千,另外一份供千五!已經供咗好多年了!
其他ching話買保險唔應該買儲蓄成份,係啲agnet揾我哋笨,冇儲蓄成份平好多,保額又大啲!

引用:
原帖由 misshoneypig 於 2021-7-24 01:48 PM 發表

其他ching話買保險唔應該買儲蓄成份,係啲agnet揾我哋笨,冇儲蓄成份平好多,保額又大啲!
無儲蓄果隻 5年續一次 會加價
同埋 唔係保一世 隨著年紀大 如果有咩病痛
好大機會唔續保 到時你想買都無得買
買得保險都係覺得自己有需要先買
如果正係想平平平 我勸你唔好買

搵唔搵笨 好睇你點睇保險
儲蓄式係貴 但保障一世 供完唔洗供 唔洗擔心老左無錢醫癌症 無儲蓄式係額大d 但會加價 唔係保一世
年紀大左無必保你 所以你自己平衡

話儲蓄式搵笨果d 只係佢見識唔到呢個既好處
而家危疾仲有多重保 (可以Claim 660%) 如果非儲蓄式 一定無 所以睇你自己想先甜後苦 定點
如果儲蓄式係搵笨 就唔會有咁多人買 市場佔有率咁高

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]