• 瀏覽: 25,367
  • 回覆: 361
  • 追帖: 4
熱賣及精選
引用:
原帖由 凪想 於 2021-7-22 07:10 PM 發表

TVB今非昔比,依家成個台得翻D 四五十歲既老屎忽做主角,根本吸引唔到後生仔女加入。
好不容易搞左個造星比賽發掘到班有人氣有潛質既後生學員,點知因為資源問題淨係可以捧到Gigi、Chantel、Yumi3個,搞到大部分人被迫要坐冷板凳無份上位,當人廉價勞工cheap到爆!

好心TVB無錢就唔好學人搞造星比賽啦,捧幾個妹妹都捧唔掂,隔離台捧12(Mirror)+4(Error)都捧到紅爆全港 ...
話投放參賽者,每位二百萬既?

又青山走犯

引用:
原帖由 凪想 於 2021-7-22 07:10 PM 發表

TVB今非昔比,依家成個台得翻D 四五十歲既老屎忽做主角,根本吸引唔到後生仔女加入。
好不容易搞左個造星比賽發掘到班有人氣有潛質既後生學員,點知因為資源問題淨係可以捧到Gigi、Chantel、Yumi3個,搞到大部分人被迫要坐冷板凳無份上位,當人廉價勞工cheap到爆!

好心TVB無錢就唔好學人搞造星比賽啦,捧幾個妹妹都捧唔掂,隔離台捧12(Mirror)+4(Error)都捧到紅爆全港 ...
又係你隻打手

引用:
原帖由 樓下珍貴的象棋 於 2021-7-22 07:12 PM 發表

講得好
柒小陣啦!

你係屋企打下J會開心D架

引用:

死開啦,仆街妖TV 打手。成日用TVB 去托你地啲垃圾膠面畜,妖TV 打手食屎啦。

垃圾台出垃圾節目

又有人唔抵得聲夢收視高過造星得3 點

引用:

講資源?!聲夢個舞台,音樂團隊,奶爸和歌手導個貼身照顧,星級監製做評審,成個聲夢主題曲MV 嘅製作,Viu點比呀?

mirror 選完兩三年,聲夢完咗兩三日,攞嚟比較?

聲夢未完已經做迪士尼樂園 中移動活動演唱,一選完就做Longchamp活動,Viu有咩mirror 開頭係做商場show咋

不用放太多資源都已經紅了,那為什麼還要加放資源呢?

一早都講大台唔該再整什麼選秀節目 累一大班人,
功夫新星, 空姐空少, .....有版你睇

巨猩1 冠軍去左邊

https://www.hk01.com/即時娛樂/632635/駱胤鳴出嫁-超級巨聲1-參賽者現況如何-只有少量留喺tvb

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
引用:
原帖由 凪想 於 2021-7-22 07:50 PM 發表

Mirror有Gucci&burberry代言,Longchamp Mirror都代言過!
既然都唔同grade,你就不用過來流費時間了!

引用:

人地開戲啦,你12生肖(動物/速生)開咩?被人開喉放血?

1410 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 單T 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 +  7 華利多 + 11 自家威 $10

$40.00 $12,346.00
1411 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 連贏位置Q 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 + 7 華利多 + 11 自家威 $10

$120.00 $3,023.00
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]