• 瀏覽: 26,618
  • 回覆: 113
  • 追帖: 4
番香港隔離7日,我都唔會去,我自己通常去6天但放7天假,如果去6天但請14天假,我就接受唔到

熱賣及精選
引用:
原帖由 開心肥肥 於 2021-7-27 10:59 PM 發表

日本封關都有一年半,大家估下幾時通關?又會有咩條件?如果去日本免隔離,返香港隔7日,你地去要去?
歐美已經接受了 "與病毒共存" 策略
打晒疫苗, 佢地接受重症率低於 1%
日本遲早照跟.
中港堅 持"清零" 策略
好難向日本開關.

東奧延期又米爆,無現場觀衆做哂防疫又米爆共存系唯一出路!

日本唔會咁輕易就開關

日本搞完今次東奧,我覺得已經窮到窿,如果再唔開關一係窮死,一係病死,佢哋自己揀。🤔

日本都爆得好犀利

引用:
原帖由 陰郎 於 2021-8-3 01:24 AM 發表

日本都爆得好犀利
日本崇洋,相信跟歐美,開放等自然免疫

提示: 違規內容已被屏蔽
d人去旅行中招吾緊要
千祈咪返香港就得

一早通左啦. 你敢唔敢去咁解之嗎. 佢家下日日都幾千宗......

引用:
原帖由 開心肥肥 於 2021-8-3 12:23 AM 發表

日本搞完今次東奧,我覺得已經窮到窿,如果再唔開關一係窮死,一係病死,佢哋自己揀。🤔
佢哋啲日本當地人點都唔緊要,最緊要啲日本風味嘢同潮嘢再加動漫相關嘢唔好死就得………… 「日本是鄉下」之潮港年青人心聲!

引用:
原帖由 開心肥肥 於 2021-7-27 10:59 PM 發表

日本封關都有一年半,大家估下幾時通關?又會有咩條件?如果去日本免隔離,返香港隔7日,你地去要去?
大把人半退休會肯去, 如果入日本免隔離!

引用:
原帖由 今天綠色的花貓 於 2021-8-2 05:14 PM 發表

日本唔會咁輕易就開關
日本會, 相反大陸同台灣唔會..
日本有機會第4季已經有條件下開..

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-8-4 08:49 AM 發表

日本會, 相反大陸同台灣唔會..
日本有機會第4季已經有條件下開..
有咩睇法具體可以講一下嗎?

引用:
原帖由 godofjap 於 2021-7-31 02:03 PM 發表

其實真系多餘,根本已經變左傷風感冒,可能仲弱,好多無症狀。就算無呢隻菌,全世界每日都一樣大把人訓低,計我話當乜事都無正常生活唔洗帶口罩
如果係咁樣隻病毒可能會變到不可控制嘅大佬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]