• 瀏覽: 20,573
  • 回覆: 145
  • 追帖: 2
本主題由 yycrab 於 2021-7-30 03:46 PM 移動
引用:
原帖由 AATCF 於 2021-7-30 02:17 PM 發表

林均儒既表現其實大家心中有數
佢啲反手令我諗起當年嘅張怡寧…

熱賣及精選
引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-7-29 05:23 PM 發表

剛剛國家隊樊振東對台灣省隊小朋友,唔係聽到廣東話同見到個台徽,仲以為睇緊台灣d電視台.....

無線台前幕後真係有大量黃絲及反中深黃人(黃到金的撐暴撐恐襲者)甚至黑曱甴,希望黎瑞剛老闆及早正視呢類病毒。指意某d下屬監管(例如王祖藍呢挺疑似內奸),實死無生。TVB唔執都俾人內部攻破
又話台灣係中國一部份,然後支持台灣又話係唔支持中國,藍人小粉紅真係冇邏輯

黑狗當道。

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-7-29 05:58 PM 發表

其實公度D講,台灣小將係有種英雄出少年嘅感覺,但佢有失誤都唔洗下下話可惜。國家隊老大哥係技高一籌。
其實人就係一樣的中國人, 佢比國家隊技差一籌, 咪就係因為台灣領導人垃圾囉

你睇下香港就知啦, 一樣道理, 人都係中國人, 但係香港人垃圾得咁緊要, 就係因為香港政府無能

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-7-30 03:14 PM 發表

佢啲反手令我諗起當年嘅張怡寧…
早兩年己留意佢打波,真心有球技有球品

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-7-29 05:58 PM 發表

其實公度D講,台灣小將係有種英雄出少年嘅感覺,但佢有失誤都唔洗下下話可惜。國家隊老大哥係技高一籌。
我諗樓主嘅意思係班黃主持係咁幫台灣球手打氣,上次國家隊對日本已經係咁!

尋晚睇「尿TV」羽球女雙中國對日本,啲仆街主持喺度幫日本加油,仲要講埋日文,我真燒佢數簿!

引用:
原帖由 malimasa 於 2021-7-29 06:25 PM 發表

批乜Q呀,樓生有言論自由架,你要支持佢唔好反民主先得架。
的確.....睇世界盃時.
每個人都有自己鍾意既球隊.
幫自己鍾意既球隊打氣不憤都好正常...
又真係唔好乜都上崗上線上身...

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-7-29 06:07 PM 發表

呢個小朋友的確係天才

間中話一兩句可惜正常,次次打失都可惜,國家隊打得好幾乎一聲不出,觀眾心領神會。

我係隔離貼都有講,國家隊的奧運直播賽事係曱甴/深黃/反中畜測試劑
任何公司/機構/團體/政府部門/學校/教會更甚, 都有黃人黑暴支持者 , TVB係一間媒體上市公司 , 都不會例外 , 問題只係黃人佔公司比例多少 , 淨係睇班藝員一講起日本,台灣省有幾雀躍 , 就知班仆街心底係有幾瀨日瀨台及排斥自己祖國啦

引用:
原帖由 starr 於 2021-7-29 06:32 PM 發表

從來冇聽六號講過'國家隊'
肥媽應該飛甩六號啦 , 轉用長江7號做食平D拍擋

引用:
原帖由 理性俅迷 於 2021-7-30 02:12 PM 發表

可以考慮睇mytv super 801-812 英語旁述,無班煩膠本地旁述。
唔囉!都係睇盒仔既CCTV5及CCTV5+起碼無咩廣告嘛,評術又較專業一般會找前國家隊員做旁白添。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]