• 瀏覽: 20,580
  • 回覆: 145
  • 追帖: 2
本主題由 yycrab 於 2021-7-30 03:46 PM 移動
引用:
原帖由 nicekate 於 2021-7-29 05:58 PM 發表

其實公度D講,台灣小將係有種英雄出少年嘅感覺,但佢有失誤都唔洗下下話可惜。國家隊老大哥係技高一籌。
生活在冇水冇電冇$省份
省長才英文又只関心
美國總統隻狗

熱賣及精選
曱甴自殘行為,其實冇處不在!最慘累全家

俄羅斯就識叫人俄羅斯奧委會,用左咁多年中華台北唔識叫

估唔到奧運都可帶出咁多政治是非,唔好比佢停,繼續啦

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-7-29 06:09 PM 發表

佢地成日話台灣人,努力D,有機會追得返架,無講咩國家隊就努力d贏埋佢…
佢地仲要唔係叫國家隊,係叫中國隊

台灣果場都不算特別,對日本果場真係聽到把聲火滾。全程企系日本果邊,日本失一分佢好遺憾,日本得一分就賀彩,中國打得咁好冇贊過一句,我以為佢係日本人

引用:
原帖由 tsoindf 於 2021-7-29 06:07 PM 發表

是的, 我都有留意到。節目中有主持的語氣好似唔想中國贏,但有另一個主持有嘗試將情況㩒住, 盡量講得比較中肯。
我都有睇,有聽
評論中的語氣不太支持中國

希望衹是少少誤會,主持有偏向是正常的,但你應該在台灣的電視台

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-7-29 06:24 PM 發表

李靄璣(李露味)?

一聽就知係反中深黃啦呢隻大麻國狗
名都衰過人

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-7-29 05:23 PM 發表

剛剛國家隊樊振東對台灣省隊小朋友,唔係聽到廣東話同見到個台徽,仲以為睇緊台灣d電視台.....

無線台前幕後真係有大量黃絲及反中深黃人(黃到金的撐暴撐恐襲者)甚至黑曱甴,希望黎瑞剛老闆及早正視呢類病毒。指意某d下屬監管(例如王祖藍呢挺疑似內奸),實死無生。TVB唔執都俾人內部攻破
咁你寫信去投訴下佢!

真係睇到我好撚嬲,終於頂唔順要靜音睇2比賽

台灣都係同胞
撐下台灣都唔得?

沒錯、聽到的評論全部都係支持緊台灣仔、沒幾多句係支持國家隊的人生第一次因為在本國睇奧運可以因為評論員的不知所胃而轉台

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-7-29 05:50 PM 發表

我都覺,係嗰個所謂鄧Sir,佢由頭到尾都唔想國家隊贏。無論對日本或者台灣。又經常講唔停口。所以我都好少睇J2
唔知鄧Sir乜水

TVB幾個主持,幫晒日本ITO,睇到眼火爆!
不過果位鄧/陳SIR一贊ITO,ITO就會失分

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-7-29 06:08 PM 發表

搵食者,爛屍5毛工作係甘
藍絲當然要搵食,但唔係做曱甴出帖轉貼員咁低端

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]