• 瀏覽: 5,385
  • 回覆: 32
  • 追帖: 2

熱賣及精選
2020年壹月到而家,末夠2年
惟有........等

我個張起碼有2年幾啦,疫情問題未必停卡既  

你唔講我都醒唔起有張咁嘅嘢😅

澳門呢個地方都幾特別,買嘢食飯全程用港紙都照收.

引用:
原帖由 巴士一筍盤 於 2021-7-29 10:23 PM 發表

買電器、買車、買樓⋯都係用港紙結算。

引用:
原帖由 roylkh 於 2021-7-29 06:55 PM 發表

通關後應該用得番

引用:
原帖由 巴士一筍盤 於 2021-7-29 10:23 PM 發表

因為港幣高水過葡幣

引用:
原帖由 roylkh 於 2021-7-29 06:55 PM 發表

4張, 我寄了過去澳門叫朋友隨便買什麼東西

如閣下所持有的是租用版澳門通或第一代銷售版澳門通卡,在連續三年內未有扣值或加值(由最後一次的儲值交易日期起計),本司將該卡內電子錢包視為不動戶口,該卡功能將自動失效,不可恢復使用。本司將根據服務收費表在該卡的儲值餘額內扣除不動戶口的行政處理費,費用為每月澳門幣8元。閣下可申請退回卡內之餘額(如有)。如為第二代銷售版澳門通卡,持卡人可向本司申請恢復使用該卡。已扣之不動戶口行政處理費不作退回。

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-7-30 09:45 AM 發表

4張, 我寄了過去澳門叫朋友隨便買什麼東西

如閣下所持有的是租用版澳門通或第一代銷售版澳門通卡,在連續三年內未有扣值或加值(由最後一次的儲值交易日期起計),本司將該卡內電子錢包視為不動戶口,該卡功能將自動失效,不可恢復使用。本司將根據服務收費表在該卡的儲值餘額內扣除不動戶口的行政處理費,費用為每月澳門幣8元。閣下可申請退回卡內之餘額(如有)。如為第二代銷售版澳門通卡,持卡人可向本司申請恢 ...
由最後一次的儲值交易日期起計

計儲值交易日
買野唔計?

引用:

你唔提都唔記得有呢張咭!原來我仲有兩張,每張有百幾蚊,仲有兩張台灣悠遊咭都有啲錢剩,唔知會唔會過期?

引用:

我一家三口,有四張.

不過,仍祝願大家平安。

引用:
原帖由 roylkh 於 2021-7-30 02:32 PM 發表

由最後一次的儲值交易日期起計

計儲值交易日
買野唔計?

小弟由2018年年尾最後一次用到依家,已經有成兩年幾冇用到佢啦。

我有張19年9月用過,而家都兩年

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]