• 瀏覽: 4,671
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
今日lunch時間路經K11, 久聞呢度有間個粟米石斑飯好正,去過兩次都食炸糊,一早賣哂⋯⋯

去到嘅時候啱啱開門,一入去我人都未坐落,餐牌都冇睇就嗌呢個飯

好快就有得食

D汁cover哂D飯,啱晒你呢啲重味‘撈汁人’
粟米汁夠哂企身,的確有別於一般茶餐廳果D,入口非常creamy, 石班唔會散修修,一啲腥味都冇

夠膽收你百二蚊一個飯,有番咁上下嘅⋯

唯一美中不足嘅係份量比較細,我呢啲大食積食完之後重口擘擘,不過,加廿蚊可以加兩隻瑞士汁雞翼(餓得滯食完唔記得映)

咁就啱啱好⋯⋯

熱賣及精選
120真係貴咗啲,好彩好食啫。

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 29-7-2021 08:22 PM 發表

今日lunch時間路經K11, 久聞呢度有間個粟米石斑飯好正,去過兩次都食炸糊,一早賣哂⋯⋯

去到嘅時候啱啱開門,一入去我人都未坐落,餐牌都冇睇就嗌呢個飯

好快就有得食

唯一美中不足嘅係份量比較細,我呢啲大食積食完之後重口擘擘,不過,加廿蚊可以加兩隻瑞士汁雞翼(餓得滯食完唔記得映)

咁就啱啱好⋯⋯
呢個真係好食

抵食吖pm @EDEDEDD111

鳩up無罪!

最怕冇料扮四條旣西人!
引用:
原帖由 goldenbaby78 於 2021-7-29 09:19 PM 發表

抵食吖pm @EDEDEDD111
K11祥仔

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-7-29 09:20 PM 發表

K11祥仔
星斑咁煮法😥似西式

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-7-29 08:22 PM 發表

好快就有得食

D汁cover哂D飯,啱晒你呢啲重味‘撈汁人’
粟米汁夠哂企身,的確有別於一般茶餐廳果D,入口非常creamy, 石班唔會散修修,一啲腥味都冇

...
大隻仔,好大大大大隻碟啊。。。。。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-7-29 09:23 PM 發表

大隻仔,好大大大大隻碟啊。。。。。
差啲要加碗白飯⋯

引用:
原帖由 farm1615 於 2021-7-29 09:22 PM 發表

星斑咁煮法😥似西式
原則上係西餐⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-7-29 09:25 PM 發表

差啲要加碗白飯⋯
wakakakaka )))))
見到哩個飯。。。16叔又想去香港情食焗白汁青衣柳飯啊

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-7-29 09:29 PM 發表

我諗你果個會飽啲嘞!

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-7-29 09:30 PM 發表

我諗你果個會飽啲嘞!
咁就錯喇,個金屬鐵兜其實唔喺好大。。。16叔的胃口就啱啱好!
好似版友蛋蛋,就未必夠飽啦

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-7-29 09:26 PM 發表

原則上係西餐⋯
靚魚點煮都好食

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-7-29 09:29 PM 發表

係咪明天去食

引用:
原帖由 farm1615 於 2021-7-29 09:32 PM 發表

係咪明天去食
明天約左一班老友去飲茶

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]