• 瀏覽: 65,888
  • 回覆: 437
  • 追帖: 20
引用:
原帖由 巴士小小工人 於 2021-8-2 05:46 PM 發表

師兄我都有問過客服,佢地話檢測結果要有採樣時間同身份証名,我又打去社區檢測中心問過,用智方便同安心出行收結果有無採樣時間,佢地又答我吾到,所以都吾知博唔博好
係無時間的,得日期不過我之前e mail過佢哋,答覆最初話唔得,之後再覆又話可以

熱賣及精選
引用:
原帖由 鬼屋默默的裙 於 2021-8-2 06:19 PM 發表

係無時間的,得日期不過我之前e mail過佢哋,答覆最初話唔得,之後再覆又話可以
同埋唔知你有冇印象,去流動檢測中心你一提供電話,會立刻sent SMS去手機,訊息內有樣本瓶號碼,這個便是採樣時間

引用:
原帖由 鬼屋默默的裙 於 2021-8-2 06:23 PM 發表

同埋唔知你有冇印象,去流動檢測中心你一提供電話,會立刻sent SMS去手機,訊息內有樣本瓶號碼,這個便是採樣時間
咁師兄應該會去流動檢測中心做採樣?如你6號上船,可以分享用政府免費檢測的過程嘛,因我18號出發,好等在下有個預算,謝謝分享,祝你有一個愉快嘅seacation 🙇🏻‍♀️

引用:
原帖由 巴士小小工人 於 2021-8-2 06:41 PM 發表

咁師兄應該會去流動檢測中心做採樣?如你6號上船,可以分享用政府免費檢測的過程嘛,因我18號出發,好等在下有個預算,謝謝分享,祝你有一個愉快嘅seacation 🙇🏻‍♀️
我4/8會去流動檢測中心採樣

引用:
原帖由 andylam3318 於 2021-8-1 09:25 AM 發表

三個人計,船票連稅,碼頭服務費合共 七千幾。
如果係兩個人就五千八百幾。

船上服務費,每人$240
請問你們是兩間房嗎?

引用:
原帖由 英國短毛 於 2021-8-2 19:33 發表

請問你們是兩間房嗎?
最多可以四個人一間房,第三第四位有半價優惠。

當登記取樣檢測後馬上會收到短訊通知,短訊左下角會有時間顯示;及後收到檢測陰性結果,短訊左下角也有接收時間。當然兩者也有檢測日期。再者,流動檢測站和社區檢測站兩者也是認可「官方」檢測場地。

引用:
原帖由 英國短毛 於 2021-8-2 07:33 PM 發表

請問你們是兩間房嗎?
我一行7人,2個家庭,朋友1家3口1間房,我一家4口可以要2間房仲可以連通的(每位價錢是一樣的),我在官網book的

引用:
原帖由 andylam3318 於 2021-8-1 03:14 AM 發表

差不多有兩年都未離開過香港。現在終於有機會可以出走了,可以離開香港既範圍,雖然呢程只得兩日咁多,都好過無啦,雖然兩日後都要回來面對現實。

帶埋情人同埋知己,三個人一齊去。

要上船既條件係要香港人,要打齊兩針再相隔 14 日,到出發時要出示48小時內的陰性核酸証明先至過到香港衛生署果關。

早幾日搭車經過,睇到隻船已經停泊左係碼頭度,等緊我上船。

...
正wor, 人小果時差唔多係私加泳池
係唔係都易book?

引用:
原帖由 巴士小小工人 於 2021-8-2 20:21 發表

我一行7人,2個家庭,朋友1家3口1間房,我一家4口可以要2間房仲可以連通的(每位價錢是一樣的),我在官網book的
我上官網睇,四人一間房係平過分開兩間,係咪有其他方案的?

支持好帖

ching, 請問食餐是否要拍咭,  可否食完中式set dinner 再晏d 去buffet 再食?   以前好似要收錢,  晚餐只可一次.   thx

謝謝分享,正

好正

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]