• 瀏覽: 65,891
  • 回覆: 437
  • 追帖: 20
引用:
原帖由 andylam3318 於 2021-8-1 03:14 AM 發表

兩年都未離開過香港。

現在終於可以出走了,可以離開香港既範圍,雖然得兩日咁多,都好啦,不過兩日後都係要面對現實。

決定帶埋情人,知己三個人一齊去。

要打晒兩針再隔14 日,出發時要出示48小時內的陰性核酸証明。

早幾日已經見到隻船泊係碼頭等緊我上船。

待續.....
幾好玩喎

熱賣及精選
Good wow

引用:
原帖由 連續綠色牛牛 於 2021-8-2 03:19 AM 發表

Good wow
請問核酸檢測係咪要自費$240, 政府那些交樽仔嘅可唔可以?

你好,因為打咗去客服,次次答嘅答案不一,所以要再請交師兄,我二大一少;18/8上船

1)是否接受48小時內的免費檢驗?因短訊不能提供全名及身份證號碼,求教
2) 船上是否不能使用數據漫遊?wifi收費如何?
3)我們登船時間為中午1點,船上是否已有午飯供應?
4)早上8時回航,是否有早餐?

先多謝

引用:
原帖由 levinkochan 於 2021-8-2 08:51 發表

你好,因為打咗去客服,次次答嘅答案不一,所以要再請交師兄,我二大一少;18/8上船

1)是否接受48小時內的免費檢驗?因短訊不能提供全名及身份證號碼,求教
2) 船上是否不能使用數據漫遊?wifi收費如何?
3)我們登船時間為中午1點,船上是否已有午飯供應?
4)早上8時回航,是否有早餐?

先多謝
第一條問題,我都好困擾。我係自費 $240 果種。但食飯時,聽到後面班師奶講用免費果種,出示短訊就放佢上船。所以我都唔知堅定流。

船上有付費WIFI服務。我就再用藍牙分享比多兩部機使用的。

上到船已經係三~四點,無午飯提供。

㿝地係食埋早餐先落船的,實際落船時間係十點後。

引用:
原帖由 七個夜海鮮 於 2021-8-2 08:04 發表

請問核酸檢測係咪要自費$240, 政府那些交樽仔嘅可唔可以?
見上面個貼

多謝回覆!問題一,成日唔同答法。之前話可以做免費,中途又話唔得。到上星期五(30/7)打去問又話可以。客服建議到上船前後再打去問。

引用:
原帖由 levinkochan 於 2021-8-2 11:24 發表

多謝回覆!問題一,成日唔同答法。之前話可以做免費,中途又話唔得。到上星期五(30/7)打去問又話可以。客服建議到上船前後再打去問。
檢疫呢一關係入口既衛生署負責既。
的確唔關船公司事。
正因為有好多師奶用免費檢測短訊過左呢關,所以船公司收到咁呢個訊息。

good...

樓主你好!
請問除了自費項目(wifi+餐廳)外,到落船時還要付其他什費嗎?

引用:
原帖由 沙發上發呆的魚 於 2021-8-2 12:23 發表

樓主你好!
請問除了自費項目(wifi+餐廳)外,到落船時還要付其他什費嗎?
每人每天 $120的服務費。

船上消費是否計美金嗎
是否落船先一次過找數

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-8-2 13:19 發表

船上消費是否計美金嗎
是否落船先一次過找數
這船全部以港幣結算。
落船前用APPS付款,或者去六樓埋單。

引用:
原帖由 andylam3318 於 2021-8-2 01:24 PM 發表

這船全部以港幣結算。
落船前用APPS付款,或者去六樓埋單。
明白,謝謝

我都係18號上船,一行7人有小朋友,請問樓主:
(1)除了早午晚包3餐免費外,夜晚係米仲有個免費小食bar有野飲同小食架?
(2)滑水梯係米book左游水先可以玩?
(3)繩索埸booking會吾會好full,係米一上船要即刻book?
  謝謝回覆,感激

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]