• 瀏覽: 62,383
  • 回覆: 425
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 Goldfai 於 2021-8-3 06:53 PM 發表

師兄,呢個模式我已經運作咗18個月喇,真係唔知要等到幾時先可以一家團聚
明年今日…………………

熱賣及精選
香港人要求通關,內地人呢?內地成功抗疫一年以上,垃圾政府先肯推出來港易,令內地人嚟香港免隔離。既然香港政府無視內地抗疫成功,內地都大條道理唔理你。

香港政府官員一係太廢一係太黃,如果舊年推來港易,相信而家已經通咗關。

引用:
原帖由 x747x 於 2021-9-13 03:50 AM 發表

香港人要求通關,內地人呢?內地成功抗疫一年以上,垃圾政府先肯推出來港易,令內地人嚟香港免隔離。既然香港政府無視內地抗疫成功,內地都大條道理唔理你。

香港政府官員一係太廢一係太黃,如果舊年推來港易,相信而家已經通咗關。
一個疫情爆哂香港d社會問題出嚟
劏房,南亞偷度,工廈私”鬥”

國慶會否有通關消息

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-14 07:57 PM 發表

國慶會否有通關消息
https://m.mingpao.com/pns/港聞/article/20210914/s00002/1631556954202/早與內地通關-澳門健康碼不記行蹤-姚思榮倡「安心出行」加紅黃綠碼-民主黨-不應強制用

依家仲係困係健康碼個死結,話澳門健康碼冇追縱功能都通倒,依家想係安心出痕裝紅黃綠碼同強制未裝既人下載,仲要繼續同專家砌商又無望

無記錯舊年7月已經話健康碼已經差吾多推出,后來香港一波接一波,無去下文?如果一早整好左,馬上推出又有咩吾得?

引用:
原帖由 x747x 於 2021-9-13 03:50 AM 發表

你諗多左喇

就算舊年推來港易,到而家都唔會通到關

邊個會咁笨實落香港後返上去又比人隔離21日

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-2 08:19 AM 發表

中港家庭怎么辦
我也想問

好像所有嘅勤力都比唔上突如其嚟嘅運氣
引用:
原帖由 out779892 於 2021-9-15 10:53 發表

我也想問
下星期二便是中秋節, 中港家庭

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-15 11:14 AM 發表

網上共聚中秋節

永不止蝕,坐船常客
呢個系一種煎熬

好像所有嘅勤力都比唔上突如其嚟嘅運氣
引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-15 11:14 AM 發表

就算是白事都沒有酌情,中秋又算個啥?
我自6月之後已經對通關絕望了。

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-9-16 10:20 AM 發表

就算是白事都沒有酌情,中秋又算個啥?
我自6月之後已經對通關絕望了。
我就對這屆廢政府絕望

3條7孤獨終老心地吾好要中港家庭未能團聚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]