• 瀏覽: 69,086
  • 回覆: 447
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 羅玩魚男友 於 2021-9-24 10:11 AM 發表

內地人根本唔一定要返香港
相反 部分香港人好想返大陸
國慶放7日,好想返香港,無奈香港返大陸未有免隔離

想見下呀爸呀媽食餐靚飯

熱賣及精選
引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-9-24 10:42 AM 發表

國慶放7日,好想返香港,無奈香港返大陸未有免隔離

想見下呀爸呀媽食餐靚飯
返啦
有排都唔會免隔離通關

引用:
原帖由 羅玩魚男友 於 2021-9-24 10:44 AM 發表

返啦
有排都唔會免隔離通關
返唔到啦

就算放7日返香港後再返到廣州又要隔離7+7+7

要返工無計....

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-9-24 10:47 AM 發表

返唔到啦

要返工無計....

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-9-24 10:47 AM 發表

返唔到啦

要返工無計....
廣州冇7+7+7 , 最多14+7
只係深圳有自住房先可以777

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-9-24 12:22 PM 發表

廣州冇7+7+7 , 最多14+7
只係深圳有自住房先可以777
係,都係要隔離

但重點唔係14+7定7+7+7

唉......無奈....

引用:
原帖由 羅玩魚男友 於 2021-9-24 10:11 AM 發表

內地人根本唔一定要返香港
相反 部分香港人好想返大陸
需要中港兩邊走嘅人數佔大陸14億人加埋7佰萬香港人口數,影響比例少之又少(~0.X%),所以官員認為對大局冇咩影響。

引用:
原帖由 beachman 於 2021-9-24 05:00 PM 發表

需要中港兩邊走嘅人數佔大陸14億人加埋7佰萬香港人口數,影響比例少之又少(~0.X%),所以官員認為對大局冇咩影響。
係呀
有需要咪格離LOR
又無話唔比你返

亞777講講下又無通關下文,睇怕國慶後, 大6高官先睬你。

引用:
原帖由 快樂係鞭度 於 2021-8-2 12:39 PM 發表

香港爆完大陸爆,無限輪迴
加上大陸離晒地既防疫政策,真係唔知幾時先通
澳門一宗同輸入有關連都好似世界未日咁

引用:
原帖由 沙漠花花老爺 於 2021-9-25 01:35 PM 發表

澳門緊張成咁,其實係做畀大陸睇。

引用:
原帖由 沙漠花花老爺 於 2021-9-25 01:35 PM 發表

咪睇下繼續點

間唔中整1單,我唔信佢不斷全民檢測,睇下澳門咁做法維持得幾耐

你要記住,有部分係檢測10次先檢測倒,內地剛剛先有咁既情況

政府發新聞稿表示,政務司司長李家超昨日(24日)在成都出席2021年泛珠三角區域合作行政首長聯席會議後,飛抵深圳,明日(26日)將率領香港特別行政區代表出席內地與香港疫情防控工作對接會議。

出席會議的香港特區成員包括食物及衞生局局長陳肇始教授、創新及科技局局長薛永恒、香港中文大學何鴻燊呼吸系統科講座教授許樹昌教授、衞生署及政府資訊科技總監辦公室代表等。至於內地方面的代表,除了衛生健康委員會的專家外,料還有港澳辦代表。

唔知係咪又係 做戲🤥

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-25 10:01 PM 發表

政府發新聞稿表示,政務司司長李家超昨日(24日)在成都出席2021年泛珠三角區域合作行政首長聯席會議後,飛抵深圳,明日(26日)將率領香港特別行政區代表出席內地與香港疫情防控工作對接會議。

出席會議的香港特區成員包括食物及衞生局局長陳肇始教授、創新及科技局局長薛永恒、香港中文大學何鴻燊呼吸系統科講座教授許樹昌教授、衞生署及政府資訊科技總監辦公室代表等。至於內地方面的代表,除了衛生健康委員會的專家 ...
陳局長帶團,唔慌有成果

今日又例行商討
期望不大

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]