• 瀏覽: 69,933
  • 回覆: 447
  • 追帖: 6
健康碼都搞唔成,一齣事軌跡都查不到,大陸肯定唔so你

熱賣及精選
內地與香港疫情防控工作對接會議今日在深圳舉行,由港澳辦副主任黃柳權主持。政務司司長李家超率領香港代表出席,與內地代表就防疫抗疫策略及「通關」事宜作詳細交流。 當局表示,雙方討論認真,建立了良好基礎,就推進「通關」事宜創造有利條件,雙方會進一步研究細節,並爭取盡快舉行第二次對接會議。 在今日會議上,各代表介紹了兩地疫情形勢、抗疫工作的策略和政策措施,雙方詳細探討了逐步有序恢復「通關」所涉的考慮和事宜,亦對「通關」以後可能面臨的風險作研究。內地專家認同香港在抗疫方面的努力並肯定目前疫情「清零」的形勢。黃柳權在會上表示,中央政府重視行政長官林鄭月娥提出的「通關」要求。李家超表達了香港市民對「通關」的熱切期望,以及「通關」和經濟、民生的密切關聯。 出席會議的內地專家由國家衞健委疾病預防控制局副局長吳良有率領,本港代表還包括食物及衞生局局長陳肇始、創新及科技局局長薛永恒、中大呼吸系統科講座教授許樹昌等。

都預咗 又係開埋啲空頭支票

一係學新加坡咁,一係跟足大陸 成日搞半套
港官真心廢 成日話疫苗接種率  你打足十成大陸都唔so 你啦

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-26 09:46 PM 發表

內地與香港疫情防控工作對接會議今日在深圳舉行,由港澳辦副主任黃柳權主持。政務司司長李家超率領香港代表出席,與內地代表就防疫抗疫策略及「通關」事宜作詳細交流。 當局表示,雙方討論認真,建立了良好基礎,就推進「通關」事宜創造有利條件,雙方會進一步研究細節,並爭取盡快舉行第二次對接會議。 在今日會議上,各代表介紹了兩地疫情形勢、抗疫工作的策略和政策措施,雙方詳細探討了逐步有序恢復「通關」所涉的考慮和事宜 ...
今次起碼畀你哋知道佢哋班友開得成個會,比起過去一年半班膠官剩係口口聲聲說研究有進步。

其實通就一個字,吾通就兩個字,一就一,二就二,我寧願你老老實實講俾我知,無兩年我都吾會通,好過成日話溝通中,開會中,研究中,真係好煩啊,唔通嘅就唔通囉,該分手就分手,該離婚嘅就離婚,該絕交就絕交,叫隔籬嘅就去隔籬唔好再俾假希望我哋喇。

而家香港好似做兵噉,畀一個靚女收兵,佢又冇話畀你聽,你要搵到幾多錢先俾你溝到,又或者你要追佢幾多日佢先俾你追到。好似一個永遠都溝唔到女嘅兵噉,條女得閒又會約你出下街,買下嘢,收下你的禮物,但係你永遠都追佢唔到,連拖下手都唔俾,你話香港係咪一條永遠都溝唔到女嘅可憐蟲。

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-26 09:46 PM 發表

內地與香港疫情防控工作對接會議今日在深圳舉行,由港澳辦副主任黃柳權主持。政務司司長李家超率領香港代表出席,與內地代表就防疫抗疫策略及「通關」事宜作詳細交流。 當局表示,雙方討論認真,建立了良好基礎,就推進「通關」事宜創造有利條件,雙方會進一步研究細節,並爭取盡快舉行第二次對接會議。 在今日會議上,各代表介紹了兩地疫情形勢、抗疫工作的策略和政策措施,雙方詳細探討了逐步有序恢復「通關」所涉的考慮和事宜 ...
仲有第二次對接的會議,唔知幾時可以開,開完第二次可能仲有第三次,根本就係拖

應該強制佢哋用app講真,除非你係老人家有嚴重障礙問題可以豁免用app啫,唔係嘅話健康碼真係唔洗旨意成事,甘怕比人知係邊,甘又學人考車,用8達通搭車都一樣知你去過邊嫁🤣

引用:
原帖由 zhihao1115 於 2021-9-27 09:01 AM 發表

應該強制佢哋用app講真,除非你係老人家有嚴重障礙問題可以豁免用app啫,唔係嘅話健康碼真係唔洗旨意成事,甘怕比人知係邊,甘又學人考車,用8達通搭車都一樣知你去過邊嫁🤣
強制又好難既,

但講真,個人資料一早就上報哂去政府

真係要搞你捉你隨時都可以,要搵你即時都搵到,

驚都無用

加上星斗市民又唔係咩大人物好老實捉你托咩

你話係唔係

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-9-27 11:34 AM 發表

強制又好難既,

但講真,個人資料一早就上報哂去政府

真係要搞你捉你隨時都可以,要搵你即時都搵到,

驚都無用

加上星斗市民又唔係咩大人物好老實捉你托咩

你話係唔係
一啲都唔難 唔肯做核酸 即刻黃碼 工都返唔到 街又出唔到
咁你 做定唔做? 自己判斷 有冇心推呢個政策

引用:
原帖由 zhihao1115 於 2021-9-27 09:01 AM 發表

你咁講應該強制佢哋唔凖用電話

根本返大陸同香港人做什麼一點關係也沒有
政府可以定下條件要求才可上去
有人想上去咪乎合條件先可上去囉
唔乎合條件的就不能上去
咁很公道吧

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 dccec 於 2021-9-26 11:46 AM 發表

健康碼都搞唔成,一齣事軌跡都查不到,大陸肯定唔so你
對、冇碼冇得傾

引用:
原帖由 Prestigexxx 於 2021-8-2 07:41 AM 發表

什麼時候開關呀?幾多人因為長時間分開而家變,分手?
其實將香港個關同內地既城市一樣。有問題封關,冇就開,下下14+7 真係有幾人有時間?
其實港府較易傾開關事宜,應是與上海談

現時上海對港澳的限制也是最小

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]