• 瀏覽: 69,913
  • 回覆: 447
  • 追帖: 6
已接種第一針的人口:3,292,447 (48.4%), 好快超過一半

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
應該起碼冬奧會後先會考慮開關   再等多一年吧 

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-3 08:59 AM 發表

已接種第一針的人口:3,292,447 (48.4%), 好快超過一半
過一半又點果條傻佬都話要9成先安全

香港政治不正確,成日搞旅遊氣泡,早期又吾搞酒店隔離外國返港人仕,最近又容許外國打了疫苗人仕回港不用隔離。(不知有冇實行)
看看澳門已經開放給大灣區人士去澳門,(廣州,深圳,佛山剛剛爆完),但香港冇爆多月,連打了針人士也不獲免隔離去澳門。
已經知道並非防疫問題,而是政治問題。
香港政治不正確,冇計

引用:
原帖由 投資傻瓜 於 2021-8-3 08:57 AM 發表

我都等緊開關番去福建參加人地婚禮
希望9月尾前可以開到
唔好奢望,要上大陸自己上去隔離21日啦

七成疫苗注射之后傾,起碼十月底

引用:
原帖由 Flyline1773 於 2021-8-3 09:15 AM 發表

岩岩琴日政府又進一步放寬入境檢疫了
講多無謂,你知我知大把人知,樓上有人講係政治不正確好啱,應該叫做政治立場,好似一國兩制下只要跟隨中國就好失禮咁?連衛健委做緊乜點區分低中高都未知,早排亂封肯定又被插完深深不憤啦,疫情下就快兩年,要公平公正,唔該全世界包括中國,所有防疫政策都研究清楚再自創啦,祟洋磚家識條鐵咩,14億人口响隔離嘅大國政策都唔知?可能呢班友全部石頭爆無祖宗山墳掛。👎🏾

其實政府都無意開關,苦了一班中港家庭中港出差同旅遊業嘅市民

【兩地通關】內地抗疫加變種病毒夾擊 消息:短期通關無望 
https://topick.hket.com/article/ ... 抗疫加變種病毒夾擊 消息:短期通關無望

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-3 11:44 AM 發表

【兩地通關】內地抗疫加變種病毒夾擊 消息:短期通關無望 
https://topick.hket.com/article/3022627/【兩地通關】內地抗疫加變種病毒夾擊 消息:短期通關無望
大陸人出街好多人都無戴口罩,我睇啲內地朋友微信圈見到

團結就是力量。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-2 08:19 AM 發表

中港家庭怎么辦
返大陸搵食,陪家人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]