• 瀏覽: 71,318
  • 回覆: 448
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 hkfk123 於 2021-8-6 03:17 AM 發表

你條問題本身又係錯嘅思維,大陸唔開通來港簽證(商務簽、個人遊、深戶通、團體G簽)香港推來港易有咩用?所以一切係由大陸決定明白未?事實證明香港人真係好無知,自以為是,睇問題連莊閒都未識分
你思維就係典型盲撐,一直有商務同探親,,返大陸大家都係14天,返香港港人就免隔離,探親就14天,你講到香港隔離14天係取決於大陸

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkfk123 於 2021-8-6 03:17 AM 發表

你條問題本身又係錯嘅思維,大陸唔開通來港簽證(商務簽、個人遊、深戶通、團體G簽)香港推來港易有咩用?所以一切係由大陸決定明白未?事實證明香港人真係好無知,自以為是,睇問題連莊閒都未識分
商務簽都會冇,探親簽亦有,仲有學生簽.
事實上你承唔承認都好,2地來往仍然頻繁,只係少左班"食玩買"
簽發簽證當然係大陸話事,但隔唔隔離14日香港點會冇say?
仲有,香港人都分好多種,唔係學埋黃痴瘋D衰野下下代表晒香港人啦.

引用:
原帖由 Prestigexxx 於 2021-8-2 07:41 AM 發表

什麼時候開關呀?幾多人因為長時間分開而家變,分手?
其實將香港個關同內地既城市一樣。有問題封關,冇就開,下下14+7 真係有幾人有時間?
有排先通關啦 死佐條心啦 疫情可能會再爆  衣家好似又話國內外打完2針人士 可以宿短隔離至7天或居家  變種病毒周邊國家都爆緊 你話我哋d高官做事和智商係唔係超高水準呀

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-8-6 11:42 AM 發表

商務簽都會冇,探親簽亦有,仲有學生簽.
事實上你承唔承認都好,2地來往仍然頻繁,只係少左班"食玩買"
簽發簽證當然係大陸話事,但隔唔隔離14日香港點會冇say?
仲有,香港人都分好多種,唔係學埋黃痴瘋D衰野下下代表晒香港人啦.
咁我又唔係咁睇啵,香港都要睇阿爺頭比唔比搞來港易,如果唔係到時開放免隔離比大陸人,但阿爺唔準放人過來咪好難睇,所以來港易係要得到中央同意才可以go.

以前一到星期六日有得上去同fd食飯太二探魚,打鋪機揼個骨就返嚟,而家往事只能回味,年半都仲未返到,七婆條友話不停咁樣谷針先有得講通關係得把口講,真心想通關阿爺點都畀你通啦澳門而家咁都可以持有十二小時核酸就可以過關,因為當初7婆冇同澳門同中央傾就封港澳碼頭皇崗羅湖,所以人哋而家睬你都傻,依家坐車經過見到貨櫃碼頭出面d皇崗大巴同旅遊巴泊曬喺度都有種心噏嘅感覺,眼見都唔知幾時先通返關,啲巴士可能都撻唔著

引用:
原帖由 Sunny-最愛evo10 於 6-8-2021 05:48 PM 發表

以前一到星期六日有得上去同fd食飯太二探魚,打鋪機揼個骨就返嚟,而家往事只能回味,年半都仲未返到,七婆條友話不停咁樣谷針先有得講通關係得把口講,真心想通關阿爺點都畀你通啦澳門而家咁都可以持有十二小時核酸就可以過關,因為當初7婆冇同澳門同中央傾就封港澳碼頭皇崗羅湖,所以人哋而家睬你都傻,依家坐車經過見到貨櫃碼頭出面d皇崗大巴同旅遊巴泊曬喺度都有種心噏嘅感覺,眼見都唔知幾時先通返關,啲巴士可能都撻唔著 ...
因為當初7婆冇同澳門同中央傾就封港澳碼頭皇崗羅湖 <---個段時間佢響歐洲開心緊

雖然好想通關,但大陸爆緊,唔通住好啲。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 TOD 於 2021-8-6 06:59 PM 發表

因為當初7婆冇同澳門同中央傾就封港澳碼頭皇崗羅湖 <---個段時間佢響歐洲開心緊
死梗🤷?下星期政苦開始又重新放歐美多國、、泰國,印尼,菲律賓delta最勁班毒鬼佬,毒賓妹入嚟香港;澳門發生幾宗即刻熔斷,東南亞仲爆到七彩繼續引狼入室,隨時第5波殺到,香港人自求多福
https://hk.news.yahoo.com/勞工處提醒外傭及僱主下周-起入境防控有新措施-043432462.html

引用:
原帖由 快樂係鞭度 於 2021-8-2 12:39 PM 發表

香港爆完大陸爆,無限輪迴
加上大陸離晒地既防疫政策,真係唔知幾時先通
學港燦咁做假就貼地?

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2021-8-2 03:36 PM 發表

林鄭出哂口術話最基本都要 7 成打哂針先得
佢話得就得呀?邊位呀?

引用:
原帖由 Prestigexxx 於 2021-8-2 07:41 AM 發表

什麼時候開關呀?幾多人因為長時間分開而家變,分手?
其實將香港個關同內地既城市一樣。有問題封關,冇就開,下下14+7 真係有幾人有時間?
依家香港情況已經好過內地澳門,都唔通關,死味?

今日約同事附近飲茶,路過柯士甸皇崗巴士站,想當年一到周末就黎尼度坐返去,d巴士泊左係入面成年半,仲苦苦甘等通關尼日來臨

引用:
原帖由 zhihao1115 於 2021-8-7 04:42 PM 發表

今日約同事附近飲茶,路過柯士甸皇崗巴士站,想當年一到周末就黎尼度坐返去,d巴士泊左係入面成年半,仲苦苦甘等通關尼日來臨
好懷念跨境巴士,直通巴士唔知現在撻唔撻到車?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-2 08:19 AM 發表

中港家庭怎么辦
中港家庭咁慘無得見
政府應該比返幾十萬安慰下相思之苦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]