• 瀏覽: 5,667
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
如果你係某個景點同之後發現新冠陽性既人好近,一樣要隔離處理的。。

咁樣好似度度都唔使去了

熱賣及精選
所以如果唔改變防疫方針
呢世都係會咁煩

引用:
原帖由 炎夏忠樹枝 於 2021-8-4 12:56 PM 發表

我人在深圳(已隔離完及檢測完), 想話同女友去貴州玩, 點知個旅行社話我女友(國內人)可以, 香港嘅就唔歡迎(當然唔係直接講, 但啲語氣好明顯係咁嘅意思)
語言相通
唔使跟團啦

引用:
原帖由 炎夏忠樹枝 於 2021-8-4 12:56 PM 發表

我人在深圳(已隔離完及檢測完), 想話同女友去貴州玩, 點知個旅行社話我女友(國內人)可以, 香港嘅就唔歡迎(當然唔係直接講, 但啲語氣好明顯係咁嘅意思)
我也在深圳,建議師兄可以去深圳的周邊玩,這樣更能保障大家的安全。大鵬那邊很多好地方
我自己會去不同的綠道走走,儘量不去人多的地方。目前是有反彈的趨勢,大家注意安全為上

引用:

我之前5.1去黃龍九寨都好麻煩,好在我有居住証先比我入景點,但成都有D酒店都唔收。

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-8-3 07:31 PM 發表

如果你係某個景點同之後發現新冠陽性既人好近,一樣要隔離處理的。。

咁樣好似度度都唔使去了
衣家衣個時世, 真係無必要唔好穿州過省玩住, 萬一你去果度一爆就好鬼麻煩, 睇噚日啲人去完澳門走唔到騰晒雞就知啦

引用:

疫情期間,周圍都收緊,至於你用回鄉証,好多外省,尤其是二,三線,見你香港的,有時唔理咁多, 車你去檢測!
我之前個人經歷,係深圳半年,係外省用回鄉証出閘,比檢票見到,解釋又出示好多文件比佢哋睇,佢哋話安全起見,有公安醫護挾住去當地隔離酒店等檢測結果,唔收我錢住左3日2夜!
我當地朋友笑我,鬼叫你用香港証件,下次用番居住証,費事麻煩!

你可以一日行運港9新田中P甘都中就應該買6合彩

引用:
原帖由 BVB 於 2021-8-4 05:56 PM 發表

疫情期間,周圍都收緊,至於你用回鄉証,好多外省,尤其是二,三線,見你香港的,有時唔理咁多, 車你去檢測!
我之前個人經歷,係深圳半年,係外省用回鄉証出閘,比檢票見到,解釋又出示好多文件比佢哋睇,佢哋話安全起見,有公安醫護挾住去當地隔離酒店等檢測結果,唔收我錢住左3日2夜!
我當地朋友笑我,鬼叫你用香港証件,下次用番居住証,費事麻煩!
有資格就更係申請居住證啦,依家回鄉證簡直係一個低等証明。

而家好多省都有新增個案,會更加收緊外省往來人員,咪發掘下附近有咩觀光

引用:

依家係國內人心中,香港人這個名正麻煩友冇咩內地人喜歡

我推斷, 新冠其實已經係地球好多年.  一直都無人發現. 

係中國發現左, 先搞到咁大.  

根本係普通流感病毒.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-5 01:31 PM 發表

我推斷, 新冠其實已經係地球好多年.  一直都無人發現. 

係中國發現左, 先搞到咁大.  

根本係普通流感病毒.
係美國的所謂流感吧,然後美國帶左去武漢玩嫁禍。

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]