• 瀏覽: 6,333
  • 回覆: 26
  • 追帖: 2
微信小程式,深圳通+填回鄉證資料後

顯示繁忙,登記不到,己數星期顯示繁忙

有無香港人,用回鄉證登記到深圳通+

熱賣及精選
搞唔到
果日由深圳番香港
搭地鐵諗住用微信點知實名左顯示系統問題
又用支付寶又係同樣問題
就直接買左張地鐵卡用
去藥店買藥又係實名來實名去都搞唔到
放棄

微信有深圳地鐵乘車碼,又可以調返轉用深圳地鐵乘車碼綁微信,兩樣都幾多錢有乜問題。

引用:
原帖由 soykao 於 2021-8-3 11:25 PM 發表

搞唔到
果日由深圳番香港
又用支付寶又係同樣問題
就直接買左張地鐵卡用
放棄
直接用銀聯銀行卡好似八達通咁啪咭過機

微信實名認證,綁定大陸銀行戶口,開通支付功能,自帶的深圳通就能用,不用申請

用國內中銀的銀行卡搭地鐵仲平。

用大陸張銀行卡,銀聯閃付,好似八達通咁嘟卡過就得了

我兩三年前開通了微信小信序內的深圳通+,到今天仍可正常使用。

但現在反而是微信內的乘車碼開唔到深圳公交乘車碼。

搭巴士同搭地鐵,兩個碼是分開的。

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-8-4 10:44 發表

微信小程序內的"深圳通+"及"深圳通+APP"已實現公交地鐵一碼通行。

引用:
原帖由 soykao 於 2021-8-3 23:25 發表

搞唔到
果日由深圳番香港
又用支付寶又係同樣問題
就直接買左張地鐵卡用
放棄
深圳地鐵微信一早就得喇

引用:
原帖由 大江東去 於 2021-8-4 12:29 PM 發表

深圳地鐵微信一早就得喇
搞唔到果日係地鐵站實名好耐都搞唔到
居住證都用埋唔得

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-8-4 10:44 AM 發表

微信小程內,公交地鐵乘車碼,共用的

引用:
原帖由 soykao 於 2021-8-4 01:56 PM 發表

搞唔到果日係地鐵站實名好耐都搞唔到
居住證都用埋唔得
自己再試下,我微信用回鄉証及居住証認證,都係用深圳通,全部正常咁用

疫情前綁定到宜家都未有機會用

附件

B.jpg(69.21 KB)

2021-8-4 08:22 PM

A.jpg(46.99 KB)

2021-8-4 08:22 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]