• 瀏覽: 5,071
  • 回覆: 30
  • 追帖: 2
四個確診就驚到賴屎咁,咁鬼恐慌

熱賣及精選
引用:
原帖由 airhei 於 2021-8-4 01:52 PM 發表

認同,攪到關閘及檢測中心擠滿人群,有帶菌者都傳開左啦

引用:
原帖由 -man 於 2021-8-5 12:17 AM 發表

認同,攪到關閘及檢測中心擠滿人群,有帶菌者都傳開左啦
你講中咗,就係驚傳開咗先咁緊張

引用:
原帖由 airhei 於 2021-8-4 01:52 PM 發表

而家唔係四個確診咁簡單呀!
而係目前與該確診女兒同團前往西安的團友,仍留在澳門、包括確診女兒在內的19人,及其家屬共1900多人。
係1900幾人呀! 如果今次澳門政府唔果斷嘅話,後果真係不堪設想。

Check到好多人中就系,吾糸又比人話反應過度!共存是王道!搞到無數人訓街尿都冇得屙排隊驗!呢 d大龍鳳誠誠你想玩幾次!

總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
引用:
原帖由 ac-onan 於 2021-8-5 07:13 AM 發表

Check到好多人中就系,吾糸又比人話反應過度!共存是王道!搞到無數人訓街尿都冇得屙排隊驗!呢 d大龍鳳誠誠你想玩幾次!
似乎無論點返澳或港,都應該要先隔離最少一星期.

唔驗清楚,始終不放心,流入社區又爆.

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。
誠哥爭取十四天內正常當然包埋澳門過關啦!呢點進取14日就正常!香港年半都未掂😭😭

總版規
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
引用:
原帖由 ICE食玩訓 於 2021-8-5 04:40 AM 發表

而係目前與該確診女兒同團前往西安的團友,仍留在澳門、包括確診女兒在內的19人,及其家屬共1900多人。
係1900幾人呀! 如果今次澳門政府唔果斷嘅話,後果真係不堪設想。
包括確診女兒在內的19人
18 個negative
看起來澳門應該好彩冇事

當一個地方寄望回復正常 突然又有人中 人仲要在自己境 緊係緊張啦
仲要怕佢係變種打左針都無用 會到處傳染

引用:
原帖由 ac-onan 於 2021-8-5 12:03 PM 發表

誠哥爭取十四天內正常當然包埋澳門過關啦!呢點進取14日就正常!香港年半都未掂😭😭
香港而家疫情問題處理得好好 唔嚴重已經好好 唔洗去到要封街封舖 仲想點, 除口罩做運動打波的地方都無爆疫情

而家通關俾你去澳門 你會去咩,剛剛取消左澳門入境香港使用回港易 太嚴重的話 你過左澳門隨時唔俾你回港

點解吾去???

暫時不去住, 過咗去返港隨時要隔離14天。

引用:
原帖由 ICE食玩訓 於 2021-8-5 04:40 AM 發表

好似話有幾個住珠海拱北一帶!而家拱北關口有個區被封了幾條街!😰😱

引用:
原帖由 馬交珠反 於 2021-8-5 09:11 PM 發表

點解吾去???
點解吾去乘二,十幾萬本地人驗過冇事,呢單都糸零星多!今年有一部分人打左針,誠誠夠疆三日後馬上通香港都冇事架啦,成世驚水怕水試都吾試永遠吾識游水!

總版規

引用:
原帖由 ac-onan 於 2021-8-6 08:43 AM 發表

點解吾去乘二,十幾萬本地人驗過冇事,呢單都糸零星多!今年有一部分人打左針,誠誠夠疆三日後馬上通香港都冇事架啦,成世驚水怕水試都吾試永遠吾識游水!
應該是內地的要求,甚至中央直接的指示.

看不出澳門為何抗拒通關.

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。
主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右