• 瀏覽: 1,780
  • 回覆: 16
屋企個大眼雞就來壞想換,本來7.5kg whirlpool, 想問有冇提議買邊些好?

胃而佬都應幾好的

INDESIT 跟 whirlpool是不是同廠, 2. 都是義大利製?

引用:
原帖由 TCH0128 於 2021-8-7 12:57 PM 發表
INDESIT 跟 whirlpool是不是同廠, 2. 都是義大利製?
而家金章仲得唔得?

用左LG 10kg 直驅一年,暫時冇投訴。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-8-7 07:28 AM 發表
胃而佬都應幾好的
你用過咩 ? 亂嗡

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-8-8 11:16 AM 發表

你用過咩 ? 亂嗡
現在世界在變化中你仲成個儍仔乜都5知中正儍仔

引用:
原帖由 david14 於 2021-8-7 07:23 PM 發表

而家金章仲得唔得?
金張都好用

引用:
原帖由 david14 於 2021-8-7 12:34 AM 發表
屋企個大眼雞就來壞想換,本來7.5kg whirlpool, 想問有冇提議買邊些好?
其實隻隻牌子都有好或唔好經驗,有時會有啲撞手神成份,之前我用過一部愛朗,1部惠記大眼雞都係歐洲製造,用左 12 年左右,前年再換機都係惠記大眼雞 ( 斯洛伐克造 )用左兩年 So far so good

引用:
原帖由 david14 於 7/8/2021 00:34 發表
我只係知道有一句說話.......想要生活好,   遠離惠而浦!!
我買過一部惠而浦洗衣機,   用咗幾個月就壞電子板,   
有一個惠而浦吸塵機又係玩咗幾個月又壞埋!!

引用:
原帖由 TCH0128 於 7/8/2021 12:57 發表
絕對唔係同廠, !
INDESIT, 依達時洗衣機多數係土耳其制,   都係平價之中嘅首選

引用:
原帖由 david14 於 7/8/2021 19:23 發表

而家金章仲得唔得?
留意而家好多金章係大陸做,   千祈唔好買

引用:
原帖由 ft907 於 2021-8-11 11:57 AM 發表

留意而家好多金章係大陸做,   千祈唔好買
大陸造有乜問題?

引用:
原帖由 中國香港001 於 11/8/2021 13:19 發表

大陸造有乜問題?
用料好差,  好快壞

引用:
原帖由 ft907 於 2021-8-11 11:55 AM 發表

我只係知道有一句說話.......想要生活好,   遠離惠而浦!!
我買過一部惠而浦洗衣機,   用咗幾個月就壞電子板,   
有一個惠而浦吸塵機又係玩咗幾個月又壞埋!!
十分同情你嘅不快遭遇

我的惠記電器使用經驗

對上一部大眼雞用左超過 12 年開始壞,前年換機都係惠記
雙門雪櫃用左 14 年,正常使用中
抽油煙機約 18 年,正常使用中
3/4 匹冷氣超過 15 年,仲好凍,因屋苑維修外牆要拆走部機,點知外殼已霉晒,唔換都唔得

我姐姐都係用惠記雙門雪櫃,超過 20 年,亦正常使用中

純分享而已

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]