• 瀏覽: 13,295
  • 回覆: 67
有個同事平時做野已經成日都諗住少做少錯唔做唔錯既心態返工,日日都係岩岩好返到又最準時走
佢星期六晚冇啦啦係whatsapp group到問老細可唔可以介紹個朋友入黎做,佢話佢朋友失業左三個月都仲未搵到野做
但係其實我公司根本就唔洗再請人,我老細就覆佢:可以呀,炒左你咪可以請你個朋友囉
之後個同事就話:咁冇野啦,我都係叫佢自己搵工

點知佢個朋友今朝就打黎問點解我老細唔請佢…
原來係個同事懶醒咁同左佢朋友講我公司會請人,所以佢個朋友就以為自己十拿九穩一定有工返
好衰唔衰個樣野係個電話係我老細自己聽,個同事一返到黎就比老細捉左入房
唔知係唔係真係好似老細講既咁炒左佢就請佢個朋友呢

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-8-9 10:12 AM 發表

有個同事平時做野已經成日都諗住少做少錯唔做唔錯既心態返工,日日都係岩岩好返到又最準時走
佢星期六晚冇啦啦係whatsapp group到問老細可唔可以介紹個朋友入黎做,佢話佢朋友失業左三個月都仲未搵到野做
但係其實我公司根本就唔洗再請人,我老細就覆佢:可以呀,炒左你咪可以請你個朋友囉

原來係個同 ...
你同事可能要同個朋友一齊搵工

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-8-9 10:36 AM 發表

你同事可能要同個朋友一齊搵工
我諗又唔會既,不過個同事又蠢在同個朋友講到實牙實齒咁
唔講以為間公司係佢開

你呢位同事EQ高。

弱智無藥醫!

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-8-9 10:12 AM 發表

原來係個同 ...
你咁得閒八卦.小心老細一不做二不休炒埋你

引用:
原帖由 kwma 於 2021-8-9 11:10 AM 發表

你咁得閒八卦.小心老細一不做二不休炒埋你
所以我都係去開大個陣先出帖

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-8-9 10:47 AM 發表

我諗又唔會既,不過個同事又蠢在同個朋友講到實牙實齒咁
唔講以為間公司係佢開
你同事太天真

引用:

原來係個同 ...
做好自己份內事先啦

引用:
原帖由 魔鬼班長 於 2021-8-9 10:49 AM 發表

弱智無藥醫!
佢真係衰多口

你腦細講野真系好funny 

好喜歡你老細. 咁串你同事抵死

害死人

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-8-9 01:58 PM 發表

竟然喺wts問
佢真係傻傻地,就算係問都係星期一返黎先問

主題標籤 #失業
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]