• 瀏覽: 8,240
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
如題

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2021-8-17 09:57 PM ) 參與人數 104

1. 唔悶,題材破格,好好睇👏👍
2. 好悶,節奏好慢,唔好睇🤭🙁
利申:我之前睇搶先版幾集,雖然題材創新,又有李佳芯做女一,但節奏好慢,好悶,頂唔順就無再睇(基本上TVB劇我套套都會支持,但呢套真係頂唔順而家煲緊食腦喪B同七公主)

古家4個人
係好出色嘅選角
🤣🦖

引用:
原帖由 瞓個好覺 於 2021-8-10 10:46 PM 發表
古家4個人
係好出色嘅選角
🤣🦖
6永,麥美恩,蔣志光,盧宛茵

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-8-10 10:01 PM 發表
利申:我之前睇搶先版幾集,雖然題材創新,又有李佳芯做女一,但節奏好慢,好悶,頂唔順就無再睇(基本上TVB劇我套套都會支持,但呢套真係頂唔順而家煲緊食腦喪B同七公主)
我喺My TV Gold睇咗20幾集,覺得幾好睇。而家電視播,我都有睇。

好睇,輕鬆一下幾好。

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2021-8-10 11:00 PM 發表
好睇,輕鬆一下幾好。
笑下都好既

喜劇嚟講,節奏太慢,燈光太暗,睇到無喜劇feel,笑料亦唔夠多,古家4人角色太乞人憎,成日做衰嘢,卡士太弱,除咗ali,完全無賣點,無無聊聊又一集,拍一個小動作都可以慢鏡幾廿秒,叫觀眾點頂
其實套戲人物角色唔多,拍少幾集,拍快d,會好睇好多,而家係浪費咗個題材,

最唔好睇係6號同美恩個的劇情

引用:
原帖由 killerking 於 2021-8-10 11:44 PM 發表
喜劇嚟講,節奏太慢,燈光太暗,睇到無喜劇feel,笑料亦唔夠多,古家4人角色太乞人憎,成日做衰嘢,卡士太弱,除咗ali,完全無賣點,無無聊聊又一集,拍一個小動作都可以慢鏡幾廿秒,叫觀眾點頂
其實套戲人物角色唔多,拍少幾集,拍快d,會好睇好多,而家係浪費咗個題材,
你睇電視版應該剪咗啲片,節奏會快啲,如果睇搶先版,節奏會更慢

橋段雖然熟口熟面,但仍然覺得幾搞笑。

好似第四集,估到古家四口要扮中風,老人痴呆同弱智去呃秦太,但做出來都係好搞笑。

另外一幕蔣志光帶呀寶叉電,都幾搞笑。

睇到24集,超低成本制作但無想樣中咁差,我當低配版黑鏡咁睇,劇中小故事設計得幾流暢都有啲感人,Ali 做機械人真係做得唔差,鐘意睇Ali 唔好錯過。

OK la

我晚晚都追

主題標籤 #智能愛人
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]