• 瀏覽: 12,354
  • 回覆: 41
  • 追帖: 6
如題,14日後就可以去珠海嗎?

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽

1. book 金巴
2. 預訂酒店(最好)
3. 做核酸 $240, 上午做,因為要上午拿報告
4. 翌日早上拿報告,同日下午出發
5. 到酒店已傍晚

引用:
原帖由 supplier 於 2021-8-11 08:41 PM 發表

1. book 金巴
2. 預訂酒店(最好)
5. 到酒店已傍晚
Thx

唉,都唔知幾時先可以再去澳門行下

去下澳門都好啊 唉 好想出去行下

以前,深圳我每月都去,澳門我每季都去,日本我每年都去。

而家,想去都難。

引用:
原帖由 supplier 於 2021-8-11 08:41 PM 發表

1. book 金巴
2. 預訂酒店(最好)
5. 到酒店已傍晚
請問在隔離第14日後,離開酒店時間係第15日早上定係計返第一日到達酒店時間?

引用:
原帖由 team2005 於 2021-8-18 12:40 AM 發表

請問在隔離第14日後,離開酒店時間係第15日早上定係計返第一日到達酒店時間?
+14日 就是了
我上次9號晚7點半到酒店,仍有飯食,23號早上11點半走得

引用:
原帖由 supplier 於 2021-8-18 12:46 AM 發表

+14日 就是了
我上次9號晚7點半到酒店,仍有飯食,23號早上11點半走得
收到,清楚!另外想問一下因為打算在澳門隔離完後計劃立即返大陸,咁係咪早上離開酒店後要去醫院做多一次核酸,攞住張新鮮核酸證明就可以有澳康碼然後轉粵康碼就可以即刻過關返大陸?

引用:
原帖由 team2005 於 2021-8-18 12:54 AM 發表

收到,清楚!另外想問一下因為打算在澳門隔離完後計劃立即返大陸,咁係咪早上離開酒店後要去醫院做多一次核酸,攞住張新鮮核酸證明就可以有澳康碼然後轉粵康碼就可以即刻過關返大陸?
可能澳門要住多晚,有綠碼第二日再反大6.

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-8-18 01:15 AM 發表

可能澳門要住多晚,有綠碼第二日再反大6.
明白,謝謝!

引用:
原帖由 team2005 於 2021-8-18 12:54 AM 發表

基本是的,但做完核酸後一般要等4~6小時才出綠碼(粵康碼),期間你要周圍逛逛,久不久轉碼 check 下。

可能要等多一年先有得去澳門

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]