• 瀏覽: 11,185
  • 回覆: 107
我聽日同女朋友去美食博覽, 見到有啲黑松露福袋, 有啲想買
同同事講起黑松露嘅話題
我有啲同事就話黑松露有陣濃郁嘅香味
另外有一啲同事就話佢好臭, 有陣油臭味
大家覺得黑松露係咩味

熱賣及精選
引用:
原帖由 Ariko 於 2021-8-11 01:28 PM 發表

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
到時你都無得試食,比少少錢買來try try lor
反正又有消費券

似石油氣/煤氣味

百佳間fusion 有松露油賣
係化學合成同松露差不多味,一百幾十一樽
可以買尼試吓味

引用:
原帖由 Ariko 於 2021-8-11 01:28 PM 發表

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
家下有d 餐廳都有黑松露炒蛋,樓主去試下咪知

引用:

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
好味

引用:

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
汽車死氣喉味

引用:
原帖由 馬莎拉蒂 於 2021-8-11 04:42 PM 發表

似石油氣/煤氣味
無錯

新鮮黑松露食落係有香味,如果係黑松露醬就真係好臭,我都唔會食!

臭萬年油味

引用:

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
我唔識欣賞,覺得係勁臭電油味 😑

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2021-8-11 17:15 發表

家下有d 餐廳都有黑松露炒蛋,樓主去試下咪知
意樂既早餐,超好食的。

引用:

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
新鮮的黑松露食落冇味,
是聞起來有陣香味

黑松露醬冇食過唔知

引用:

同同事講起黑松露嘅話題
大家覺得黑松露係咩味
其實味道一啲都唔香, 同埋怪怪哋, 以前只有西方國家有出產, 就把它神化成為珍品, 一般的人根本不知道它是什麼味道的。
只是人云亦云是珍貴之物, 食了後也不敢說不好!
但如食由中國大量種植後, 茶餐廳幾十蚊個早餐都有得食了!
而黑松露己由神壇跌落地面!

漏煤氣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]