• 瀏覽: 2,149
  • 回覆: 9
本主題由 lshgpo 於 2021-8-13 01:45 PM 使用 高亮卡 道具
各位師兄/姊:
請問各位如果沒有打疫苗,係咪不能參加旅行團去旅行?
-表明-因為自己有藥物敏感,所以冇打算打疫苗。

熱賣及精選
引用:
原帖由 lshgpo 於 2021-8-13 01:44 PM 發表

各位師兄/姊:
請問各位如果沒有打疫苗,係咪不能參加旅行團去旅行?
-表明-因為自己有藥物敏感,所以冇打算打疫苗。
可否分享一下?
謝謝大家。

應該冇問題的,但要等有藥物醫治,到時就好簡單,好似感冒,買一排x福傷風素,每日食四次,連食3、4日就會好返,到時新冠肺炎等於感冒嗻,好小事,不過可能要3、5年後先有特效藥

謝謝師兄回覆!^_^
問咗某間旅行社了,他說有啲歐洲國家係冇打疫苗要有覆核證明(可能要隔離),但回港都一定要隔離。
照咁睇有可能好似師兄話齋,要等多一段長時間至可以出國了(我呢類型)!

引用:
原帖由 lshgpo 於 2021-8-15 07:38 AM 發表

謝謝師兄回覆!^_^
問咗某間旅行社了,他說有啲歐洲國家係冇打疫苗要有覆核證明(可能要隔離),但回港都一定要隔離。
照咁睇有可能好似師兄話齋,要等多一段長時間至可以出國了(我呢類型)!
投胎比較快。。。
唔好以為等下3年又3年就會有

引用:
原帖由 aicirtap 於 2021-8-15 08:23 AM 發表

投胎比較快。。。
唔好以為等下3年又3年就會有
同意,如無意外,除非換哂啲領導人或者病毒突然消失(有可能嗎)。否則個疫情永遠唔會完,只有更差。

舊年2020農曆新年, 隻病毒來勢凶凶, 好多人都期望暑假天氣轉熱, 病毒生存環境轉差, 會自動消失, 點知隻病毒自動變種, 看似比以前更凶, 想外遊? 難過登天!

引用:
原帖由 hungchiuwai 於 2021-9-7 09:36 AM 發表

舊年2020農曆新年, 隻病毒來勢凶凶, 好多人都期望暑假天氣轉熱, 病毒生存環境轉差, 會自動消失, 點知隻病毒自動變種, 看似比以前更凶, 想外遊? 難過登天!
呢隻病毒唔係人為就打死唔信,基本上就無敵。

引用:
原帖由 lshgpo 於 2021-8-15 07:38 AM 發表

謝謝師兄回覆!^_^
未來幾年都未必有旅行團成團。
除非你一個人自己飛啦。

引用:

謝謝師兄回覆!^_^
歐洲自身難保,仲去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]