• 瀏覽: 727
  • 回覆: 9
西班牙《阿斯報》在最新的報導中指出,在2比8慘敗給拜仁之後,巴塞並沒有徹底的革新。

事實上對拜仁那場比賽的正選11人中,仍然有7人還是巴塞的主力,有機會在今季西甲首輪比賽中正選。

巴塞2比8慘敗給拜仁是在2020年8月14日,距今剛好一週年。到目前為止,巴塞陣容的變化並不大。

比基在慘敗後表示,如果有需要,他願意第一個走人,但事實上他仍然牢牢佔據主力的位置。對拜仁的正選,仍然有7人是巴塞主力,他們是達史特根、羅拔圖、比基、朗格勒、艾巴、布斯基斯、迪莊。週日對皇家蘇斯達的比賽,他們都有機會正選。

只有4位球員走了,他們是施美度、蘇亞雷斯、維達爾,以及剛剛加盟巴黎的美斯。

那場比賽,基沙文和古天奴也上場了,不過基沙文是後備上場,而古天奴則是代表拜仁上場,還攻入了巴塞2球。安蘇·法迪在最後時刻上場踢了20分鐘。

巴塞已經換了教練,主教練從施迪安變成了高文,球會主席也從貝圖美奧變成了拿樸達,然而球隊似乎仍未能走出低谷。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13451111/87/20210814
今日要食8寶粥記念歐聯中精彩嘅一場波

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
咁快一周年 無人會唔記得當日梅西死老豆個樣

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-8-14 04:43 PM 發表

咁快一周年 無人會唔記得當日梅西死老豆個樣
梅西匿埋粒聲唔出咁食緊8寶粥

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-8-14 04:45 PM 發表

呢啲唔開心既野咪提啦
小朋友都就快唔記得喇做咩又提
宜家吹奏梅西被圍,
吹奏梅西賣波衫

冇咗免費球王落場散步,好難再食八寶粥😂🤭

C朗勁幾十倍, 有C朗在陣, 100%唔會輸多過2球

引用:
原帖由 Handsomefaifai 於 2021-8-14 05:03 PM 發表

冇咗免費球王落場散步,好難再食八寶粥😂🤭
到巴黎食8寶粥
別有一番風味

引用:
原帖由 new_era 於 2021-8-14 05:05 PM 發表

C朗勁幾十倍, 有C朗在陣, 100%唔會輸多過2球
C朗唔會輸8粒咁羞家

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-8-14 07:46 PM 發表

C朗唔會輸8粒咁羞家
c朗未輸過波

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]