• 瀏覽: 2,492
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
請問肝癌,免疫冶煉系咪西醫最後方法

熱賣及精選
soory 是肺癌

因為我本身以經接受緊免度冶療,所以問下大家

引用:
原帖由 dis321cuss 於 2021-8-17 05:02 PM 發表

因為我本身以經接受緊免度冶療,所以問下大家
師兄加油👍💪你是新症?我是新症肺4惡😵💫🤣起碼你有藥食!🤣
我2-3個月了以家重等緊基因檢測結果。
祝你早日康復

免疫都食咗,冇用咁就好似冇方法了,唉,西醫好似係咁多炸

引用:
原帖由 老卡5766 於 2021-8-17 06:32 PM 發表

祝你早日康復
我吾系新証,以經食左幾種表把藥,而家免疫治療,開始失效,睇離都系揾中醫,你不用擔心,會有表把藥岩你

引用:
原帖由 dis321cuss 於 2021-8-17 09:46 PM 發表

我吾系新証,以經食左幾種表把藥,而家免疫治療,開始失效,睇離都系揾中醫,你不用擔心,會有表把藥岩你
師兄做咗幾次免疫?PD-L1幾多%?

引用:
原帖由 跳窗 於 2021-8-17 09:59 PM 發表

師兄做咗幾次免疫?PD-L1幾多%?
三月開始,每二十一日一次,pd-L1我吾知

引用:
原帖由 dis321cuss 於 2021-8-17 09:46 PM 發表

我覺得應該 check 咗 有無基因突變,再睇有無其他方法。

之後才考慮以下方法:
1) 中文大學臨床
http://www.clo.cuhk.edu.hk/eng/c ... s-unit/details/lung/
E.g.
(ACT028) A Phase 1, Open-Label, Multicenter Study to Assess the Safety and Tolerability of mRNA-5671/V941 as a Monotherapy and in Combination with Pembrolizumab in Participants with KRAS Mutant Advanced or Metastatic Non-Small Cell Lung Cancer, Colorectal Cancer or Pancreatic Adenocarcinoma

2)
中國臨床 (Car-t)
https://www.chictr.org.cn/search ... ifycode=&page=1

中國臨床 (Lung)
https://www.chictr.org.cn/search ... ifycode=&page=1

3) 台灣或日本 細胞治療

引用:
原帖由 dis321cuss 於 2021-8-17 10:57 PM 發表

三月開始,每二十一日一次,pd-L1我吾知
咁點解咁快會話開始失敗?我以前都係做完頭6次(第一階段)再照pet scan 檢查治療成交,想問師兄係憑臨床檢查還是其它檢查確定免疫治療失敗呢?

引用:
原帖由 老卡5766 於 2021-8-17 06:32 PM 發表

祝你早日康復
師兄由發現到而家已2-3個月?仲未開始治療?

引用:
原帖由 ICE食玩訓 於 2021-8-18 01:30 AM 發表

師兄由發現到而家已2-3個月?仲未開始治療?
🥶😵💫😓重未,其它個人病拖累,無法子,無怪也不能怪仁何人🤣🤣💪💪💪加油

引用:

非常感謝加油加油師兄,祝福你健康,找到中醫配合治療,我也在找,互相扶持💪🙇🏼

我鼻咽癌,宜家用第三組化療藥試試,希望可以控制腫瘤。
免疫療法如果配對到就藥到病除。

大家加油!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]