• 瀏覽: 53,576
  • 回覆: 210
  • 追帖: 4
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0818_00822_001.html
請問這措施對各位心急北上的朋友,有幫助嗎?歡迎留言。

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
要攞綠碼仲要係21日
不過係15-21日轉番黃碼限制活動 唔駛畀人困住

把鬼

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-8-18 01:10 PM 發表

要攞綠碼仲要係21日
咩意思

唔急,封多十年先🤣

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-8-18 01:10 PM 發表

要攞綠碼仲要係21日
係咪只限深圳?其他市係咪都可以7之後轉返去自己屋企隔埋剩下果14日?

即係深圳有樓既,可以省番7日酒店錢.
其他地方就暫時沒改變,都是14+7

引用:
原帖由 崖上肥幻象 於 2021-8-18 01:13 PM 發表

咩意思
意思係
1-7=頭7日酒店
8-14=次7日居家隔離, 完全唔俾出去(仲要係指定工作人員接送, 仲要係屋企裝cctv)
15-21=後7日居家監測, 可以出去但你個健康碼係黃色, 凡係要出示健康碼既地方都去唔到

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-8-18 01:43 PM 發表

意思係
1-7=頭7日酒店
8-14=次7日居家隔離, 完全唔俾出去(仲要係指定工作人員接送, 仲要係屋企裝cctv)
15-21=後7日居家監測, 可以出去但你個健康碼係黃色, 凡係要出示健康碼既地方都去唔到
如果深圳冇屋呢?

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-8-18 01:38 PM 發表

係咪只限深圳?其他市係咪都可以7之後轉返去自己屋企隔埋剩下果14日?
我覺得唔太可能, 因為頭7日酒店之後7日居家隔離係需要指定工作人員送
如果工作人員都要將個個人都由深圳送到去其他市唔太現實

引用:
原帖由 崖上肥幻象 於 2021-8-18 01:13 PM 發表

咩意思
7日強制酒店,健康碼紅碼,集中隔離人員。

深圳有住房,合適家居隔離,一般只可以自己住,第7-14日居家隔離,健康碼黃碼,限制活動人員。

14-21日,呢個唔知,等其他人報告,不過我估都係繼續黃,到21日後先變綠。

綠咗就係自己友,全國通行了。

引用:
原帖由 崖上肥幻象 於 2021-8-18 01:44 PM 發表

如果深圳冇屋呢?
咁就係酒店14+7

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-8-18 01:46 PM 發表

7日強制酒店,健康碼紅碼,集中隔離人員。

深圳有住房,合適家居隔離,一般只可以自己住,第7-14日居家隔離,健康碼黃碼,限制活動人員。

14-21日,呢個唔知,等其他人報告,不過我估都係繼續黃,到21日後先變綠。

綠咗就係自己友,全國通行了。
你好似搞錯左
1-7酒店(綠碼)
8-14居家隔離(紅碼+裝cctv+屋企有人都唔俾外出)
15-21居家監測(自己黃碼限制活動地區同唔俾入室內+屋企人可以外出)
第22日綠碼

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-8-18 01:48 PM 發表

你好似搞錯左
1-7酒店(綠碼)
8-14居家隔離(紅碼+裝cctv+屋企有人都唔俾外出)
15-21居家監測(自己黃碼限制活動地區同唔俾入室內+屋企人可以外出)
第22日綠碼
我講緊係7+7+7

主題標籤 #深圳 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]