• 瀏覽: 5,981
  • 回覆: 45
今朝開會個陣隔離部門個女同事問公司會唔會有盒月餅比我地做節架?
我老細聽完之後呆左,只可以用哈哈打圓場唔正面答個同事有冇月餅派
偷聽到開完會之後個部門阿姐鬧佢:邊有人好似你咁蠢會係開會個陣問呢啲野架?你窮到連月餅都買唔起啊?

上年因為疫情問題之後公司已經少左好多呢啲節日慶祝活動,上年連月餅卡都冇派因為我地分批WFH
我個人就覺得月餅有冇都冇所謂,有個生果食下都開心
不過講真,依家咁既環境真係有盒月餅比我地都可能係一盒成team分啦仲邊可能係一人一盒啊

熱賣及精選
一人一粒棋子餅

有梗係好,出到聲問就核突啲

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-8-19 01:01 PM 發表

今朝開會個陣隔離部門個女同事問公司會唔會有盒月餅比我地做節架?
我老細聽完之後呆左,只可以用哈哈打圓場唔正面答個同事有冇月餅派
偷聽到開完會之後個部門阿姐鬧佢:邊有人好似你咁蠢會係開會個陣問呢啲野架?你窮到連月餅都買唔起啊?

上年因為疫情問題之後公司已經少左好多呢啲節日慶祝活動,上年連月餅卡都冇派因為我地分批WFH
我個人就覺得月餅有冇都冇所謂,有個生果食下都開心
不過講真,依家 ...
其實無乜所謂,因為公司一般好遲派,已經食厭曬

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-8-19 02:31 PM 發表

其實無乜所謂,因為公司一般好遲派,已經食厭曬
之前都係派張卷比我地自己去換

不過而家好多公司都冇啦,最多咪派兩件裝既比你
一盒4個個款太貴啦

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-8-19 03:34 PM 發表

一盒4個個款太貴啦
咁都係,同埋依家啲人都唔中意食月餅

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-8-19 03:34 PM 發表

一盒4個個款太貴啦
咁孤寒

引用:
原帖由 chitchats 於 2021-8-19 03:51 PM 發表

咁孤寒
係咁上下啦,好過一個都冇得食先

引用:
原帖由 門外失控的駱駝 於 2021-8-19 02:28 PM 發表

有梗係好,出到聲問就核突啲
問就做多左,同埋到時有咪有冇都冇辦法架
咁想食就要自己買啦

問左又有咩問題?你老細唔答先有問題囉
係有打算派就大大方方答話派

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-8-20 08:33 AM 發表

問左又有咩問題?你老細唔答先有問題囉
係有打算派就大大方方答話派
呢D問題,梗係問自己DEPT,或者問人事部,福利部等等。。
點會開會問老闆架?

係會上問的確冇sense

引用:
原帖由 chitchats 於 2021-8-19 03:51 PM 發表

咁孤寒
師兄有兩個派都好呀我以前做那間公司張一個餅切開8舊放在碟叫D伙記食月餅啦就算了

提示:支持鍵盤翻頁左 右