• 瀏覽: 16,023
  • 回覆: 158
  • 追帖: 3
唔記得乜柒記念館,乜乜效野公園,乜乜訓練營,乜乜動植物公園

熱賣及精選
新娘潭,烏溪沙。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|
我讀書時學校去親都係城門水塘,大網仔,乜乜郊野公園。
但我個女讀小三時學校已經去北京。😓😓

太平山

中一時,中三級師兄去梧桐寨,跌死左個學兄!
小學畢業旅行去新娘潭,落足一日雨,喺旅遊巴坐足一日..........等到放學先返歸!
城門水塘,啲馬騮見嘢就搶,搶左我同學個相機咬兩嘢,唔食得就丟落地。
最好笑係我老婆果間,去彭福公園,全日有兩個校工守住個水池,話怕有學生跌落去浸瓜就大鑊,咪鬼去啦!

香港仔水塘BBQ

去過東龍島、東坪洲。

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-8-23 03:53 PM 發表

最慘係去到中學都只係去濕地公園咋...

有朋友去迪迪尼, 海洋park, 仲有d返大陸
淺水灣

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-8-23 05:00 PM 發表

我之前有去過個地方係門口啲牆有18層地獄就係為左警剔我地唔好做壞事
但係我唔記得左個到叫咩名
大坑道胡文虎別㙒, 仲有落油鑊好多刑罰

小學時期

去咗"維多利亞公園"旅行
唔好唔信

唔係去英國,係去銅鑼灣!
幾十年前係咁樣

城門水塘、大坳門

城門水塘, 大霧山, 蝴蝶灣公園, 

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制
城門水塘

奇怪地方就冇,不過冇厘新意囉。小學喺大埔讀,上下學期都會去一次旅行,不過嚟嚟去去都係去彭福公園、上水浸會園,係小六下學期最後一次先去北潭涌。

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-8-23 03:53 PM 發表

最慘係去到中學都只係去濕地公園咋...

有朋友去迪迪尼, 海洋park, 仲有d返大陸
小學時年年都去彭福公園。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]