• 瀏覽: 3,215
  • 回覆: 32
8項排名歷史第一的季后賽統計:
季后賽勝場數(174場)、總得分(7631分)、總搶斷(454次)、運動戰進球數(2725球)、罰球命中數(1749球)、總出場時間(11035分鐘)、壓哨絕殺次數(5次),以及製勝球。

熱賣及精選
以前嘅數據係好嚇人的, 但係, 連佢自己都認老, 今季還有嚇人的表現嗎?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-25 10:52 AM 發表

以前嘅數據係好嚇人的, 但係, 連佢自己都認老, 今季還有嚇人的表現嗎?
東岸垃圾姐
佢同MJ成就大致上都係靠縮係東岸

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-8-25 03:27 PM 發表

東岸垃圾姐
KD 都過咗去東岸喎, 咁佢今年咪會大爆發?

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-8-25 03:27 PM 發表

東岸垃圾姐
佢冇打過西岸球隊咩?

引用:
原帖由 骨氣昌 於 2021-8-26 02:43 PM 發表

佢冇打過西岸球隊咩?
但個屈機數據都係東岸刷返黎
基本上係東岸奪冠含金量都理應偏低,佢同MJ都係靠縮係東岸

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-8-26 05:51 PM 發表

但個屈機數據都係東岸刷返黎
基本上係東岸奪冠含金量都理應偏低,佢同MJ都係靠縮係東岸
你當佢數據刷番黎,但佢都實牙實齒打爆西岸冠軍

引用:
原帖由 滋陰默默的魚蛋 於 2021-8-25 07:46 AM 發表

8項排名歷史第一的季后賽統計:
季后賽勝場數(174場)、總得分(7631分)、總搶斷(454次)、運動戰進球數(2725球)、罰球命中數(1749球)、總出場時間(11035分鐘)、壓哨絕殺次數(5次),以及製勝球。
請問總決冠軍戰勝率有無50%?歷史上排第幾?

對手都有點強

東岸垃圾姐

引用:
原帖由 Parker0009 於 2021-8-27 09:13 發表

請問總決冠軍戰勝率有無50%?歷史上排第幾?
點解淨係總決勝率?唔係季後賽系列勝率?

我揾左幾個歷史級人物,比較佢地嘅系列勝率,系列只有晉級或被淘汰,唔理你係4-0或者4-3。

Russell 27-2 (.931)
Mikan 16-2 (.889)
Curry 19-4 (.826)
Jordan 30-7 (.811)
magic 32-8 (.800)
Kobe 32-9 (.7805)
Lebron 39-11 (.7800)
Kareem 37-12 (.755)
Duncan 35-13 (.729)
Bird 24-9 (.727)
Shaq 32-13 (.711)
Wilt 18-11 (.621)

除左勝率,仲有樣野叫 "above .500", 你贏30次輸10次,勝率係.750,但唔可以話差過一個贏4次輸1次(勝率.800),計 "above .500),一個係+20,一個只係+3。

lebron +28
Russell +25
Kareem +25
magic +24
Jordan +23
Kobe +23
Duncan +22
Shaq +19
bird +15
curry +15
Mikan +14
wilt +7

引用:
原帖由 showtime2017 於 2021-9-1 01:13 AM 發表

點解淨係總決勝率?唔係季後賽系列勝率?

我揾左幾個歷史級人物,比較佢地嘅系列勝率,系列只有晉級或被淘汰,唔理你係4-0或者4-3。

Russell 27-2 (.931)
Mikan 16-2 (.889)
Curry 19-4 (.826)
Jordan 30-7 (.811)
magic 32-8 (.800)
Kobe 32-9 (.7805)
Lebron 39-11 (.7800) ...
點解要叫FMVP 唔叫季後賽MVP?
即係話你知你季後賽幾威都無用。
到總決賽輸就係收皮
好似占屎咁總決賽勝率低到嚇死人

引用:
原帖由 笑忘輸 於 2021-9-15 22:33 發表

點解要叫FMVP 唔叫季後賽MVP?
即係話你知你季後賽幾威都無用。
到總決賽輸就係收皮
好似占屎咁總決賽勝率低到嚇死人
季後賽唔掂些點打final?

你估打完regular season 就直入final?

入唔到final 係咪就係勁?why not?  唔駛輸喎,睇吓字母哥,final 不敗,係咪勁過詹皇?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]