• 瀏覽: 421,085
  • 回覆: 5,481
  • 追帖: 47
本主題由 mongkok brother 於 2021-9-20 11:22 AM 移動
引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2021-8-25 12:08 PM 發表

然後畀Leon玩返轉頭, 聲都唔敢再聲
黎天王😎
同天王玩
BB 班

熱賣及精選
引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:05 PM 發表

有樂評人話那兩團人係創新,聲夢係老土,我唔敢亂評,百貨應百客,但聲夢節目未完就狂踩,又扮聲夢粉絲挑撥離間真聲夢粉絲,這並不是社會健康現像。香港要多一些正面風氣。
老土?乜依家原來唔識唱歌做歌星就係新潮?

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:15 PM 發表

其實呢一年這個城市廣告比男團佔晒,其實啲粉絲驚乜鬼,可能係佢哋心知團隊冇實力,又要將威脅嘅對手扼殺,所以我話風氣唔好。香港唔需要呢啲壞偶像風氣。
早排啲人有啲仲係音樂人…成日話Mirror吸引到人關注返香港樂壇,帶領番起香港樂壇咁….
咁既實力由佢哋帶起樂壇真係會死無全屍…

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:05 PM 發表

有樂評人話那兩團人係創新,聲夢係老土,我唔敢亂評,百貨應百客,但聲夢節目未完就狂踩,又扮聲夢粉絲挑撥離間真聲夢粉絲,這並不是社會健康現像。香港要多一些正面風氣。
走音係新潮,乜嘢樂評人?定係KOL至呱?

引用:
原帖由 bc1845 於 2021-8-25 12:30 PM 發表

走音係新潮,乜嘢樂評人?定係KOL至呱?
自認識評音樂嘅垃圾kol

引用:
原帖由 紅玫瑰滋滋 於 2021-8-25 12:30 PM 發表

早排啲人有啲仲係音樂人…成日話Mirror吸引到人關注返香港樂壇,帶領番起香港樂壇咁….
咁既實力由佢哋帶起樂壇真係會死無全屍…
我覺得聲夢將香港樂壇最輝煌歌曲灌以新生命才為未來樂壇傳承發光

引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-8-25 12:24 PM 發表

好老實, 佢地根本控制唔到班狂粉.

今年頭, 姜生先至鬧班狂粉, 話佢地阻住拍攝工作. 班"所謂粉"居然仲話: 我捧得你起, 自然踩得你低. 最後姜生要發文道歉添~~

(詳情可以GOOGLE, 費事離題.......)
呢單嘢有睇過下~真心痴線~啲粉絲點解會咁

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-8-25 12:29 PM 發表

老土?乜依家原來唔識唱歌做歌星就係新潮?
嚴格黎講佢地唔係歌手, 只係清垃圾過程中給予同路人精神寄託及轉移, 如果無估錯神秘力量有任務托出來。

到有一天清完垃圾進入重建及修補期, 同路人之精神寄託便不需再存在, 下一輪帶領小朋友唱我愛香港, 香港是我家等等, 這類角色大約有人選係什麼歌手去做

引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-8-25 12:24 PM 發表

好老實, 佢地根本控制唔到班狂粉.

今年頭, 姜生先至鬧班狂粉, 話佢地阻住拍攝工作. 班"所謂粉"居然仲話: 我捧得你起, 自然踩得你低. 最後姜生要發文道歉添~~

(詳情可以GOOGLE, 費事離題.......)
多謝資料提供, 但冇興趣留意佢哋嘅野.

引用:
原帖由 DDIP009 於 2021-8-25 11:51 AM 發表

本來就一向都冇留意隊咁野.係佢D所謂Fans(可能唔算Fans),不停搞人D品牌FB, IG, youtube 等留言區.
到有聲夢爆出黎更直接攻擊聲夢學員. 先至覺得黑人憎.
唔好話係Fans衰, 做偶像唔關事, 見自己D fans做埋咁嘅衰野, 就好應該出黎講兩句啦! 由得佢哋咁做.
至於另外果隊同宗嘅, 就更不知所謂, 都唔知乜垃圾. 冇一忽正常嘅.
有時唔係佢哋想講乜就乜。我估姜乜有得揀都唔想扮貓仔叫。
其中有個叫jer, 最近首歌係講母親, 都唔係差,起碼唔係開口埋口廢老。
佢哋都回應過聲夢,都叫大家繼續努力,唔係古生咁樣衰。
希望有一日佢哋可以同聲夢 cross over, 紅館十場都冇問題。

兩團垃圾邊會有人評佢地唱功,班ytr一早講左只要你負評必遭亡台,李志剛上次訪問口快快講左花姐幫佢地出歌前已問定班dj意見攞哂祝福,亂講野一定被滅聲

引用:
原帖由 金色牛牛 於 2021-8-25 12:55 PM 發表

有時唔係佢哋想講乜就乜。我估姜乜有得揀都唔想扮貓仔叫。
其中有個叫jer, 最近首歌係講母親, 都唔係差,起碼唔係開口埋口廢老。
佢哋都回應過聲夢,都叫大家繼續努力,唔係古生咁樣衰。
希望有一口佢哋可以同聲夢 cross over, 紅館十場都冇問題。
各有各做, CROSS OVER就免啦

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:33 PM 發表

我覺得聲夢將香港樂壇最輝煌歌曲灌以新生命才為未來樂壇傳承發光
聲夢真係傳承香港樂壇,有Alan, 克勤, 咁多導師, 幕後音樂人. 排舞師.
呢D全部香港精英, 跟佢哋學到野真係替佢哋開心.

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:33 PM 發表

呢啲叫:傳承。

引用:
原帖由 e5432whm 於 2021-8-25 12:57 PM 發表

各有各做, CROSS OVER就免啦
唔好話CROSS OVER, 同場都唔想見呀! 見到要洗眼.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]