• 瀏覽: 414,714
  • 回覆: 228
  • 追帖: 47
本主題由 mongkok brother 於 2021-9-20 11:22 AM 移動
早晨~繼續支持

熱賣及精選
引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2021-8-25 08:58 AM 發表

錄新歌?

個男人邊個來架?

引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2021-8-25 09:24 AM 發表

馬敬恆(T-Ma)是一位香港的音樂製作人,詞曲作者和音樂編曲人。從14歲起,他就開始創作歌曲,並在16歲時和好朋友組成龐克樂團「Amplified」與日本索尼音樂簽約,首次亮相。他們在索尼期間發行了兩張專輯,隨後他們的熱門單曲"Mr. Raindrops" 被收錄在日本動漫系列《銀魂》中作為片尾曲。

此後不久,馬敬恆(T-Ma)前往美國布朗大學就讀音樂與電腦科技學雙學位。完成學業後,他返回香 ...
咁yumi可能真係錄歌喎

引用:
原帖由 I_am_human 於 2021-8-25 10:34 AM 發表

支持聲夢,支持唔住妖鏡
今朝我班c9同事先好興奮討論妖鏡真心煩

引用:
原帖由 古時污濁的石頭 於 2021-8-25 10:06 AM 發表

Gem真係超正,之前成日loop Gem啲歌,最近移情別戀波哥😄
睇你名我以為你係石灰粉

引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-8-25 11:08 AM 發表

好老實, Mirror本身係冇乜野既, 至少佢地回應聲夢, 得體過"唔講喇, 完!"先~~

有問題既只係班狂粉, 有時候, 成也狂粉, 敗也狂粉. John Lennon就係畀粉絲槍殺.

都係個句, 近期潮流興講"共存", 學識共存就唔會煩
其實你講得岩~我對鏡無乜意見,係討厭錯誤班友啲態度~佢哋啲粉真係…依啲就係粉絲行為偶像埋單

引用:
原帖由 mainlabel 於 2021-8-25 11:09 AM 發表

咪係囉,都唔明tvb唔放返新相,唉
有咁多靚仔相唔用

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 11:16 AM 發表

hugo又係祖國show, 似乎tvb好有信心比佢面對祖國。
hugo普通話好掂

引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-8-25 11:23 AM 發表

回俾一個rock hater !!
之前話佢做一個檢測都嘈嘈閉……
仲踩上人家政治立場!🤬
今日rock仔終於打針拉!
無話可說拉!
做檢測嘈嘈閉?發生咩事?

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 11:34 AM 發表

佢唱普通話歌曲有自信,佢單人唱“少年”都可以,上次是合唱
果陣咪有個微博咩盛典,佢同Gigi講普通話真係超級好聽~

引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-8-25 11:34 AM 發表

之前rock仔做檢測
只是後生仔呷2句,
話因為你地先要去做,其實好平常!
但俾呢度某個友
借題發揮佢唔順氣,嘈嘈閉……
至於係邊個講……
有爬開文就知……心照!
原來咁~唔好勞氣啦~

引用:
原帖由 mainlabel 於 2021-8-25 11:47 AM 發表

唔知呀池掂唔掂,星期六應該唱普通話
聽佢做訪問就無hugo咁好,Hugo係新加坡同北京讀書嘛~唔知唱乜歌呢?星期六坐定睇直播

引用:
原帖由 達維 於 2021-8-25 12:05 PM 發表

有樂評人話那兩團人係創新,聲夢係老土,我唔敢亂評,百貨應百客,但聲夢節目未完就狂踩,又扮聲夢粉絲挑撥離間真聲夢粉絲,這並不是社會健康現像。香港要多一些正面風氣。
老土?乜依家原來唔識唱歌做歌星就係新潮?

引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-8-25 12:24 PM 發表

好老實, 佢地根本控制唔到班狂粉.

今年頭, 姜生先至鬧班狂粉, 話佢地阻住拍攝工作. 班"所謂粉"居然仲話: 我捧得你起, 自然踩得你低. 最後姜生要發文道歉添~~

(詳情可以GOOGLE, 費事離題.......)
呢單嘢有睇過下~真心痴線~啲粉絲點解會咁

引用:
原帖由 mainlabel 於 2021-8-25 04:57 PM 發表

今曰無archie消息好悶呀
等28,29既節目啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]