• 瀏覽: 17,825
  • 回覆: 139
  • 追帖: 2
想買一個普通嘅冷熱水水龍頭,喺街見到嘅最少都要五六百蚊, 上淘寶就見到一百蚊樓下人仔都有,有冇師兄試過用?
質素係唔係真係差五六倍?
唔該曬。

熱賣及精選
可以嘅,但買返大牌子有保證一些!

引用:
原帖由 namio2046 於 2021-8-28 11:58 AM 發表

想買一個普通嘅冷熱水水龍頭,喺街見到嘅最少都要五六百蚊, 上淘寶就見到一百蚊樓下人仔都有,有冇師兄試過用?
唔該曬。
外表相似,用料未必一樣,可以影響健康。

引用:
原帖由 namio2046 於 2021-8-28 11:58 AM 發表

唔該曬。
我見淘寶好多係不鏽鋼的,所以平啲。不知是否差於銅的。

用料不同, 日後個芯損耗漏水, 通常都不能拆開修理.

我屋企全部淘返黎,平靚正

引用:
原帖由 hetzer 於 2021-8-28 12:29 PM 發表

我屋企全部淘返黎,平靚正
Same same

引用:
原帖由 小強基金 於 2021-8-28 12:26 PM 發表

用料不同, 日後個芯損耗漏水, 通常都不能拆開修理.
修理換個新架啦

其實不銹鋼好啲定係銅好啲呢?

買304或316不銹鋼

除非自己識得更換水龍頭!否則唔好買太平嘅!請人換水龍頭太貴!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-8-28 12:40 PM 發表

買304或316不銹鋼
見到304不銹鋼冷熱水龍頭都只係人仔58.8, 真係平到有啲懷疑, 所以先問下各位師兄.

引用:
原帖由 namio2046 於 2021-8-28 12:42 PM 發表

見到304不銹鋼冷熱水龍頭都只係人仔58.8, 真係平到有啲懷疑, 所以先問下各位師兄.
買中價位喇……其實識淘好多好野架

引用:
原帖由 中國人不吃這兔 於 2021-8-28 12:48 PM 發表

不銹鋼既水龍頭會俾 三姑六婆話係 公廁不銹鋼色,好cheap,女主會無晒面.
所以廚房要用非 不銹鋼 色..都係幾舊水.. 唔好用淘佬啦,
消費券用八達通,點都回番水啦..

裝修心理學, 男主唔可以俾女主無面咖.

如果到女主既寶貝係被其他家長youtube唱衰,會更加無面咖,俾錢點裝修都買唔番.

日日面黑扭耳仔,咁即係裝修失敗失敗至失敗啦.
香檳金?當不起周啟邦伉儷喎。不銹鋼看起來很cheap嗎?我真係冇比較過,咩都唔識。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]