• 瀏覽: 11,568
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
起左條日本風情街,香港人咁鍾意日本,香港使唔使起番條咁既街

熱賣及精選
引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-8-30 04:58 AM 發表

起左條日本風情街,香港人咁鍾意日本,香港使唔使起番條咁既街

唔駛去日本都可以領略日本風情,方便之極

點洗去大連呀,佛山就有啦

夏天嘅大連
天氣真係正
避暑一流

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-8-30 08:45 AM 發表

夏天嘅大連
天氣真係正
避暑一流
好鍾意大連,以前係東北個陣有時過去,好舒服,好乾淨,好靚既沿海城市,同青島,廈門,珠海各有特色。星海廣場,老虎灘,好鍾意,好想返去

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-8-30 10:26 AM 發表

好鍾意大連,以前係東北個陣有時過去,好舒服,好乾淨,好靚既沿海城市,同青島,廈門,珠海各有特色。星海廣場,老虎灘,好鍾意,好想返去
其實而家大陸每個城市都有各自嘅特色,而且係發展得非常之先進,仲有一樣嘢就係十分乾淨,香港人仲用20年前嘅思維諗大陸,其實只係反映香港人知識嘅貧乏。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 eman2021 於 2021-8-30 07:30 AM 發表

點洗去大連呀,佛山就有啦
唔同,兩個世界,東北沿海城市好有特色,有一些韓國風,民國風,很不錯,天氣乾爽,佛山同香港一樣潮濕

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-8-30 11:27 AM 發表

其實而家大陸每個城市都有各自嘅特色,而且係發展得非常之先進,仲有一樣嘢就係十分乾淨,香港人仲用20年前嘅思維諗大陸,其實只係反映香港人知識嘅貧乏。

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-8-30 11:27 AM 發表

好想搬上北方城市住,香港太悶熱潮濕,個身痴粒粒,太討厭了

大陸抄襲第一

青島似韓國!大連似日本!

祟日媚外!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-8-30 10:40 PM 發表

祟日媚外!
也不能這樣說,大連好多日本韓國人俄羅斯人,當地有這樣的街,可以讓過來投資工作既日韓人更易適應外地生活,就好似外國唐人街一樣

大連很多年前已經有韓國一條街,俄羅斯一條街啦

主題標籤 #日本 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]