• 瀏覽: 3,264
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
我踩彎把車使用單車徑, 一般都唔會揸下把, 想請問各位,是否踩公路才會常揸下把?

熱賣及精選
咁唔係公路車又無拉拉換個彎把??????

咁當然有小輪用彎把
但好老實
平把舒服過彎把
除非要長時間高速

引用:
原帖由 nt1 於 2021-8-30 03:55 PM 發表

咁唔係公路車又無拉拉換個彎把??????

咁當然有小輪用彎把
但好老實
平把舒服過彎把
除非要長時間高速
我就係想講呢一點,非常認同你嘅講法。😇

踩吐公遇上大逆風又想抽車,好自然想揸下把

引用:
原帖由 kman2046 於 2021-8-30 14:21 發表

我踩彎把車使用單車徑, 一般都唔會揸下把, 想請問各位,是否踩公路才會常揸下把?
想快自然會用下把減風阻及加大發力。

爆速用,當然唔係單車徑

照計我應該係踩中碼RB, 如果我唔想將個身體烏得咁低,是否應該買細碼?

引用:
原帖由 kman2046 於 2021-9-6 10:09 PM 發表

照計我應該係踩中碼RB, 如果我唔想將個身體烏得咁低,是否應該買細碼?
好多牛高馬大,180cm都踩xs(extra-small)

引用:
原帖由 肖友懷 於 2021-9-7 02:21 AM 發表

好多牛高馬大,180cm都踩xs(extra-small)
🙏

引用:
原帖由 kman2046 於 2021-9-6 10:09 PM 發表

你本身幾高?咩牌子既M SIZE?

引用:
原帖由 hohohea 於 2021-9-7 11:40 AM 發表

你本身幾高?咩牌子既M SIZE?
175  giant

引用:
原帖由 kman2046 於 2021-9-7 12:14 PM 發表

175  giant
你本身都只係剛剛踩到M, 如果用緊90,100頸可以換頸試下先.
同埋每次踩之前之後都拉筋.

引用:
原帖由 小卡梅 於 2021-8-30 10:28 PM 發表

踩吐公遇上大逆風又想抽車,好自然想揸下把
我踩平把車遇吐公大逆風都會潛底個身減風阻……
遇大逆風真係想有下把揸吓~

烏低身踩車感覺雙腳發力比較容易,這個和逆風應該沒有關係。

引用:
原帖由 kman2046 於 2021-9-8 07:53 AM 發表

烏低身踩車感覺雙腳發力比較容易,這個和逆風應該沒有關係。
係,因為用下把坐姿發力位係股骨.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]