• 瀏覽: 5,915
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
打算會係呢幾個月內搬屋,雪櫃用左10年,裡面盞燈都燒左
同老婆商量完後覺得雪櫃都用到舊,不如買部新

大家有咩推薦?

熱賣及精選
引用:
原帖由 sarasiusa 於 2021-9-1 03:36 PM 發表

大家有咩推薦?
雪櫃夠唔夠凍 ? 如果因盞燈唔著就換雪櫃,真係無言,況且燈膽仔都係幾蚊一隻

引用:
原帖由 sarasiusa 於 1/9/2021 15:36 發表

大家有咩推薦?
十年就要換?  我個聲寶牌雪櫃用咗廿年,   仲用得冇問題喎

引用:
原帖由 sarasiusa 於 1/9/2021 15:36 發表

大家有咩推薦?
燈膽仔 5元一粒, 裝拆唔使一分鐘

變頻有變頻聲,對聲音有要求買普通好過。

消委會啱啱出咗報告,三門雪櫃伊萊克斯同三菱表現最優秀,雙門雪櫃就金章同P仔,你可以參考下

https://news.mingpao.com/ins/熱點/ ... 斯-三菱電機-金章-panasonic

引用:
原帖由 benn6chan 於 2021-9-1 05:07 PM 發表

消委會啱啱出咗報告,三門雪櫃伊萊克斯同三菱表現最優秀,雙門雪櫃就金章同P仔,你可以參考下

https://news.mingpao.com/ins/熱點/article/20210816/s00024/1629100144151/三門雪櫃-無霜雙門雪櫃-消委會推介4款雪櫃-伊萊克斯-三菱電機-金章-panasonic
Electrolux雪櫃好用我由上一代用到依家變頻三門雪櫃,聽講變頻好處係慳電D,中間仲有個變溫冷凍室,可以調校溫度有時當冰櫃可以放多D凍肉,好用

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-1 04:00 PM 發表

雪櫃夠唔夠凍 ? 如果因盞燈唔著就換雪櫃,真係無言,況且燈膽仔都係幾蚊一隻
間中都有問題,未到大問題,但老婆唔想再溶雪,佢都好想換無霜

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-1 04:30 PM 發表

十年就要換?  我個聲寶牌雪櫃用咗廿年,   仲用得冇問題喎
我對上一個豐澤 3 門用左 14 年,壞壓縮器所以換機

十年前買,仲要溶雪?
我以為要溶雪,已絕種。

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-9-1 06:10 PM 發表

十年前買,仲要溶雪?
我以為要溶雪,已絕種。
我未睇燒毀會報告之前都係咁諗...........原來叫做直冷式,見到個名仲以為係新款制冷雪櫃原來係咸魚翻生

諗起屋企先父買無霜雪櫃代替有霜雪櫃,都已經係 40 幾前嘅事

引用:
原帖由 sarasiusa 於 2021-9-1 05:25 PM 發表

間中都有問題,未到大問題,但老婆唔想再溶雪,佢都好想換無霜
溶雪係好煩..........我都覺得係時候換,如果擺得到,雪櫃越大越好

但千萬唔好買兩個囉,仲要擺在床頭..........柒上加柒

附件

20200616_6c761dbcb7c10e868738WHIJXQlriaGf.jpg(32.04 KB)

2021-9-1 06:18 PM

20210716_2e3085fe7213700075a2nNqufioDXQ2l.jpg(101.43 KB)

2021-9-1 06:18 PM

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-1 06:18 PM 發表

溶雪係好煩..........我都覺得係時候換,如果擺得到,雪櫃越大越好

但千萬唔好買兩個囉,仲要擺在床頭..........柒上加柒
可能夜晚起身飲淡水,食舊榴連方便D

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-9-1 06:26 PM 發表

可能夜晚起身飲淡水,食舊榴連方便D
又係喎

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-1 06:18 PM 發表

移動城堡

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]