• 瀏覽: 2,510
  • 回覆: 17
熱賣及精選
繼續唔通關
全部藍變黃
一陣700幻黃人出

哂氣啦
全世界都有變種病毒
大陸亦唔係無
根本就係為封而封

黨話政治凌駕一切 中港已經封左就兩年 人生有幾多個兩年 剛趣永久封關算啦

除非真係強制佢哋用,如果唔係真係好難推出健康碼,佢哋唔用佢哋嘅事,對於我哋呢啲打曬針合作嘅市民唔公平,真係一少部分人連累大家而家香港通唔到關

引用:
原帖由 zhihao1115 於 2021-9-2 12:24 AM 發表

除非真係強制佢哋用,如果唔係真係好難推出健康碼,佢哋唔用佢哋嘅事,對於我哋呢啲打曬針合作嘅市民唔公平,真係一少部分人連累大家而家香港通唔到關
根本唔使強制d人去做, 只要叫商場, 地鐵站強制出示健康碼就大把人焗住裝
健康碼只要安裝左就自動紀錄行程唔使每個地方都要掃, 出示只係證明係綠碼

21日守得好死唔係應該嗎?疫情上隔足21日,保障返本地市民健康唔係應該嗎?國際關卡尾國佬一日十幾萬單,印巴菲南亞嘅大把用假針卡,隔少一星期放入嚟,爆一鑊政府唔駛使錢圍封?圍封麻煩到嘅唔係香港人?

香港返大陸都要隔離21日,點解要犧牲我呢21日,益d商家佬賓妹免隔離或者減隔離呀?上大陸要隔21日,唔該外國入嚟一樣隔足21日,咁至叫公平公正,邊個想搞特權,要搞豁免,即係想搞鍋同大陸通關,明眼都睇到邊個係鬼,遲早要還。

跟內地通關一起搞內卷

引用:
原帖由 zhihao1115 於 2021-9-2 12:24 AM 發表

安心出行都好多人裝左.

我覺得健康碼都會有人裝.
係政府做事慢姐.
叫人打針的時候就應該要推行埋健康碼啦.

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-9-2 12:55 PM 發表

21日守得好死唔係應該嗎?疫情上隔足21日,保障返本地市民健康唔係應該嗎?國際關卡尾國佬一日十幾萬單,印巴菲南亞嘅大把用假針卡,隔少一星期放入嚟,爆一鑊政府唔駛使錢圍封?圍封麻煩到嘅唔係香港人?

香港返大陸都要隔離21日,點解要犧牲我呢21日,益d商家佬賓妹免隔離或者減隔離呀?上大陸要隔21日,唔該外國入嚟一樣隔足21日,咁至叫公平公正,邊個想搞特權,要搞豁免,即係想搞鍋同大陸通關,明眼都睇到 ...
無左減隔離啦.

話唔定聖誕節前可以通關呢.

目前港府首要目標是爭取先與內地通關,海外通關只屬其次!
今次講野就岩聽!

引用:
原帖由 球証直指十二碼 於 2021-9-3 01:14 AM 發表

目前港府首要目標是爭取先與內地通關,海外通關只屬其次!
今次講野就岩聽!
最慘 香港做到了
大陸又吾信你、又吾講條件,無了期咁等
等到第5波出黎 又吾使通

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 yuyucheng 於 2021-9-3 06:03 AM 發表

最慘 香港做到了
大陸又吾信你、又吾講條件,無了期咁等
等到第5波出黎 又吾使通
我覺得唔係大陸唔信.

係香港政府跟本無做野. 連健康碼的程式都未有做過.
你話慢人十拍, 跟本唔鬧唔做野.
個陳小姐最要落台.  

波波都關佢事.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]